SEGRE

ESNOTICIA

Aragonès demana ajornar impostos a sectors afectats per restriccions

Les mesures per atallar contagis s'endureixen en municipis de tot Espanya

Una infermera pren la temperatura un pacient a l’entrada d’un centre de salut a Euskadi.

Una infermera pren la temperatura un pacient a l’entrada d’un centre de salut a Euskadi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident en funcions de president del Govern, Pere Aragonès, va enviar ahir una carta al president del Govern central, Pedro Sánchez, per reclamar una moratòria en el cobrament de l’IVA, de l’Impost de Societats i de les cotitzacions de la Seguretat Social per a les empreses que veuen limitada l’activitat a causa de les mesures decretades per evitar l’expansió de la Covid-19.

A Catalunya, el tancament de bars i restaurants durant almenys 15 dies aboca moltes empreses del sector a una situació límit o fins i tot al tancament, i és per això que Aragonès també demana moratòries en el pagament de préstecs i de subministraments bàsics. “No tindria sentit” que l’Estat continués cobrant impostos “amb normalitat” quan moltes empreses no poden operar de manera regular. En aquest sentit, va subratllar que cal prendre les “mesures necessàries amb la màxima celeritat” per evitar que empreses solvents hagin de tancar.

El Govern, que ja va anunciar que aprovarà ajuts per a la restauració amb una dotació inicial de 40 milions d’euros, té previst aprovar dimarts una modificació del codi civil català per aplicar la clàusula que permetria reduir o suspendre el pagament de lloguer dels negocis tancats per la pandèmia.

Els nous contagis per coronavirus continuen augmentat a tot Espanya sense que, de moment, tinguin efecte els nous confinaments, com el decretat a les ciutats de Salamanca i Ourense, o a la Comunitat de Madrid. Mentrestant, altres territoris continuen adoptant restriccions per provar d’atallar els contagis i evitar arribar a aquests extrems. A Euskadi, on ahir van tornar a augmentar els contagis, es van decretar noves mesures, entre les quals es troba la reducció al 50% dels aforaments i dels horaris en hostaleria i una limitació de les agrupacions de persones a un màxim de sis. Així mateix, no es descarta que s’adoptin “limitacions quirúrgiques a la mobilitat en localitats amb alta incidència”. A Aragó, Melilla i Granada també s’han decretat mesures en la mateixa línia.

tracking