SEGRE

POLÍTICA ÒRGANS JUDICIALS

El PSOE retirarà la proposta sobre el CGPJ si Casado accedeix a pactar

Asens defensa aprovar la reforma amb els suports que van possibilitar la investidura

La presidenta del PSOE i vicepresidenta del Senat, Cristina Narbona.

La presidenta del PSOE i vicepresidenta del Senat, Cristina Narbona.FLICKR/PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, va assegurar ahir que es retiraria la proposició de llei presentada fa uns dies per a la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) si assoleixen un acord amb el PP sobre la seua renovació.

Narbona va reiterar al Partit Popular l’oferta de negociació plantejada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i va assegurar que els socialistes estan disposats que existeixi una aproximació que signifiqui “fins i tot concessions”. “Estem disposats que existeixi una aproximació que signifiqui fins i tot concessions però que en cap cas no poden deslegitimar el que és un Govern plenament legítim cadascun dels seus membres”, va assenyalar Narbona.

La presidenta del PSOE va assenyalar que fa ja dos anys que aquesta institució hauria d’haver estat renovada d’acord amb la Carta Magna. Per això, va considerar que “el primer” hauria de ser acabar amb el bloqueig i obrir aquest espai de diàleg per veure si en aquesta ocasió arriben a un acord que va estar punt de produir-se aquest estiu, però que “per raons que no comprèn” el PSOE, va ser “abandonat en l’últim minut” per part del PP.

A més, va demanar al líder dels populars, Pablo Casado, que deixi de “voler generar inquietuds o recels” cap a la democràcia espanyola davant les institucions europees.

Per la seua part, el president del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, va rebutjar aquesta mà estesa al PP i va dir que el que cal fer és tirar endavant la proposta amb el bloc que va possibilitar la investidura de Pedro Sánchez.

El PP recalca que només negociarà la reforma si s’aparta Podem La vicesecretària d’Organització del PP, Ana Beltrán, va remarcar ahir que el seu partit “mai” dialogarà amb el Govern la renovació del CGPJ mentre Pablo Iglesias “intenti posar les persones que ell vol per solucionar els seus molts problemes judicials”. Així mateix, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, va criticar que és una “cacicada” que el Govern “intenti polititzar” tot el CGPJ. “Pot posar en perill els ajuts europeus per sortir de la pandèmia”, va manifestar.

tracking