SEGRE

ESNOTICIA

Onze milions de PCR a la Xina en cinc dies i tots negatius

Tots els habitants de la ciutat de Qingdao || Pequín diu que una de les seues vacunes genera immunitat en majors de 60 anys

El rebrot detectat fa una setmana deixa tan sols 14 casos.

El rebrot detectat fa una setmana deixa tan sols 14 casos.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat xinesa de Qingdao, escenari de l’últim rebrot del coronavirus al país asiàtic, va acabar ahir de realitzar proves de detecció del virus als seus gairebé 11 milions d’habitants després de 5 dies de campanya d’anàlisis que, segons les autoritats, no han resultat en cap positiu. La ciutat va optar per atallar el brot de manera expeditiva, analitzant tota la seua població en temps rècord, per a la qual cosa van contribuir-hi equips sanitaris de les localitats veïnes.

Segons el Govern municipal, fins divendres a la tarda s’havien recollit 10,89 milions de tests sense que de moment s’hagi trobat ni un sol nou infectat, més enllà dels 13 casos confirmats i un asimptomàtic ja anunciats en dies previs. Així doncs, el gegant asiàtic va encadenar el segon dia sense contagis locals des de l’emergència del rebrot, fa exactament una setmana.

El país sí que va comptabilitzar, segons dades del ministeri de Salut xinès, un total de 13 nous positius “importats”. Des de l’inici de la pandèmia suma 85.659 casos i 4.634 morts.

D’altra banda, una de les candidates a vacuna contra el Covid-19 produïdes per la Xina, basada en el virus inactivat, ha demostrat ser segura i induir una resposta immunològica en voluntaris sans, també en majors de 60 anys.

tracking