SEGRE

Boya critica la sentència del TJSC malgrat la seua absolució: "No puc estar contenta"

© A judici l'exmesa del Parlament

© A judici l'exmesa del ParlamentJORDI PLAY/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Mireia Boya, exdiputada de la CUP, ha criticat aquest dilluns la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que condemna a 20 mesos d’inhabilitació als exmembres de la Mesa del Parlament, malgrat que ella ha estat absolta: "No puc estar contenta. Condemnen els meus companys de la Mesa del Parlament per permetre el debat de dos lleis que jo mateixa vaig firmar".

En un vídeo, ha afirmat que tot el procés judicial ha estat un càstig: "Han estat dos anys i mig per dir-nos que podem pensar en la independència però que mai no la podrem tramitar al nostre Parlament", i ha defensat que el Tribunal Constitucional (TC) no té legitimitat per dir als diputats què debatre o què aprovar a la Cambra catalana.

Així mateix, en un comunicat la CUP ha afirmat que l’absolució de Boya "no pot amagar la realitat d’un procés judicial que s’ha allargat més de dos anys i que mai no s’hauria d’haver produït", i ha titllat d’arbitràries les sentències, ja que compara la condemna a 11 anys i mig de presó de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell amb la inhabilitació dels exmembres de la Mesa i l’absolució de l’exdiputada de la CUP.

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya aquest dimarts durant la compareixença a la comissió d'investigació del 155 al Parlament.

Boya diu que la "guerra psicològica" de l'Estat no hauria d'haver frenat l'independentisme el 2017ACN

tracking