SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central renuncia per ara als 70.000 milions en crèdits de la UE

Calviño confia en un acord que permeti desbloquejar l'arribada dels fons || Admet que amb la segona onada de rebrots, el creixement se'n ressentirà

Una infermera realitza una prova PCR al recinte de Refena, a Pamplona (Navarra).

Una infermera realitza una prova PCR al recinte de Refena, a Pamplona (Navarra).EFE/ JESÚS DIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta tercera d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va explicar que el Govern espanyol no preveu demanar a curt termini els 70.000 milions d’euros en crèdits que li corresponen del repartiment dels fons europeus perquè l’Executiu vol prioritzar les transferències en els tres primers anys. Tanmateix, Calviño va negar que descartin sol·licitar-los i manté oberta la possibilitat de recórrer als crèdits en una segona fase “si en fan falta més”. Pel que fa a les transferències amb què ja compten per als pressupostos de l’any que ve, Calviño va confiar que acabaran arribant malgrat el bloqueig de les negociacions per molt que va assumir que no estaran disponibles l’1 de gener del 2021. “Confio que ben aviat hi haurà un acord”, va dir ahir en una entrevista a RNE. Va recordar que l’Executiu espanyol està preparat perquè arribin al llarg de l’any que ve i va veure “imprescindible” poder fer aquestes inversions. “No podem permetre’ns esperar”, va afirmar.

La vicepresidenta tercera va insistir que l’escenari actual és “d’altíssima incertesa” i va admetre que amb els rebrots de la segona onada de coronavirus el creixement durant el quart trimestre del 2020 serà de “menor intensitat” que el del tercer trimestre. Tanmateix, Calviño va opinar que no serà un problema “mentre es mantingui el creixement”.

El ministeri de Sanitat va informar de 37.889 nous contagis des de divendres i 217 morts més

D’altra banda, va apuntar que a mitjà termini, quan es recuperi el creixement econòmic, caldrà tornar a reduir el deute i el dèficit. Tanmateix, va dir que actualment cal tenir polítiques expansives i mantenir els incentius perquè el teixit productiu resisteixi.

tracking