SEGRE

La Generalitat demana l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de queda

Des de les 23.00 a les 6.00 hores

Una imatge de la reunió del Consell Executiu extraordinari.

Una imatge de la reunió del Consell Executiu extraordinari.Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha decidit aquest divendres demanar al Govern central que decreti l’estat d’alarma per fer front a la segona onada del coronavirus i poder aplicar mesures com un toc de queda, que serà des de les 23.00 a les 6.00 hores, segons Europa Press.

El Govern ha pres aquest decisió en la reunió que ha convocat d’urgència aquest divendres a la tarda per debatre si demanar l’estat d’alarma, en la que han concretat que qui ha de gestionar la situació d’estat d’alarma "ha de ser la Generalitat".

Fonts d’ERC han concretat a Europa Press que en els últims dies la Conselleria de Salut ja havia detectat que les xifres d’infectats eren "complicades".

Han destacat que l’increment –especialment en aquests dos últims dies– també s’ha donat a la resta d’Europa, però davant de la gravetat de la situació, "aquesta tarda la consellera Alba Vergès i el vicepresident Pere Aragonès, en veure que seguia la tendència, ja han posat sobre la taula la possibilitat de demanar l’estat d’alarma".

Fonts de JxCat han explicat que també aquest divendres a la tarda han mantingut una reunió on ha recordat que han "de prendre mesures més dràstiques per frenar en sec amb l’extensió de la Covid".

Per a això han coincidit que cal demanar al Govern l’estat d’alarma gestionat per la Generalitat per aplicar mesures "com el toc de queda".

Finalment, en la reunió amb els grups parlamentaris el Govern els ha traslladat que demanaran "l’estat d’alarma amb comandament delegat a la Generalitat".

En roda de premsa, el vicerpresident del Govern, Pere Aragonès, i la portaveu, Meritxell Budó, han explicat que el que busquen és "tenir seguretat jurídica" per aplicar un toc de queda; una restricció nocturna que s’aplicaria una vegada que el Consell de Ministres aprovés l’estat d’alarma a la comunitat i que aniria de les 23.00 de la nit a les 6.00 de la matinada.

En aquest sentit, Aragonès ha anunciat que sol·licitarà formalment al Govern central decretar l'estat d'alarma amb "comandament únic del Govern de la Generalitat per tenir totes les eines i garanties per prendre mesures per limitar la mobilitat i mobilitzar recursos".

Aragonès ha alertat que la situació sanitària és "extremadament greu" i recorda la del mes de març, per la qual cosa creu que cal actuar per evitar un confinament total com en aquell moment.

Ampliarem la informació

tracking