SEGRE

EUA ELECCIONS

Obama entra en campanya carregant contra la “incapacitat” de Trump

L'expresident demòcrata assegura que “no podem permetre'ns quatre anys més amb ell” || Més de 35 milions de nord-americans han dipositat el vot per correu

L’expresident Barack Obama durant el primer acte oficial de campanya en favor de Joe Biden.

L’expresident Barack Obama durant el primer acte oficial de campanya en favor de Joe Biden.EFE/EPA/BIDEN HARRIS CAMPAIGN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident dels Estats Units Barack Obama va llançar dimecres durs atacs contra el seu successor a la Casa Blanca, Donald Trump, i va assegurar que el país no pot permetre’s quatre anys més així, per la qual cosa va demanar als seus compatriotes que no siguin “complaents” i vagin a les urnes el proper 3 de novembre.

“No podem permetre’ns quatre anys més d’això, perquè el que passa és que un arriba a un punt en el qual retrocedeix tant que es fa realment difícil sortir d’aquest forat”, va dir Obama des de Filadèlfia, en el que va ser el seu primer acte de campanya en suport del que va ser el seu vicepresident, Joe Biden. “La nostra democràcia no funcionarà si les persones que se suposa que són els nostres líders menteixen cada dia i simplement s’inventen les coses”, va asseverar.

Les paraules d’Obama han estat les més dures que s’han abocat contra el president Trump des que va començar la campanya electoral. La candidatura demòcrata espera que la figura de l’antic inquilí de la Casa Blanca acabi de mobilitzar el vot llatí i afroamericà que pot continuar indecís. “Vuit mesos després d’aquesta pandèmia, els casos estan augmentant novament a tot el país. Donald Trump no ens protegirà ara a tots de sobte. Ni tan sols pot prendre les mesures bàsiques per protegir-se a si mateix”, va afirmar.

Paral·lelament, un home de Maryland, a la costa est dels Estats Units, va ser arrestat dimecres i acusat d’amenaçar de mort el candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, i la seua companya de campanya, la senadora Kamala Harris.

D’altra banda, el director d’intel·ligència nacional (DNI, per les sigles en anglès) dels Estats Units, John Ratcliffe, va assegurar que han detectat intents d’influir en l’opinió pública davant de les pròximes eleccions presidencials per part de l’Iran i Rússia, que haurien obtingut informació sobre votants nord-americans.

D’altra banda, els Estats Units han trencat rècords pel que fa al volum de vots per endavant quan queden dos setmanes per a les eleccions, amb més de trenta-cinc milions de sufragis ja emesos.

tracking