SEGRE

EUA CARRERA A LA CASA BLANCA

Trump i Biden fan l'últim esforç de cara a les eleccions del dia 3

Donald Trump i Joe Biden, en el segon debat presidencial.

Donald Trump i Joe Biden, en el segon debat presidencial.KEVIN DIETSCH - POOL VIA CNP / ZUMA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mesura que les eleccions presidencials del pròxim 3 de novembre s’atansen, el to entre els dos candidats a president dels Estats Units s’endureix i ha sumit la campanya en una espiral de retrets que han deixat poc espai a la política en el discurs públic.

Si els gairebé quatre anys de legislatura de Donald Trump han estat marcats per la seua polaritzant personalitat, la campanya cap a la seua possible reelecció no podia ser menys i ha acabat convertida en un plebiscit entre els que rebutgen o donen suport a aquest polèmic empresari.

Per la seua banda, el candidat demòcrata, Joe Biden, ha basat part de l’estratègia a recuperar estats que va perdre Hillary Clinton als comicis del 2016: Michigan, Wisconsin i Pennsilvània

Atès el complex sistema electoral, als comicis dels Estats Units pot ser que el guanyador no sigui sempre el candidat amb més vot popular. Fa quatre anys, Hillary Clinton va obtenir gairebé tres milions de vots totals més que Trump, però al no vèncer en aquests tres estats, va perdre 46 vots al col·legi electoral, per tot just 77.000 sufragis.

Es necessiten 270 de 538 vots dels col·legis electorals repartits entre els cinquanta-dos estats del país per guanyar la presidència. Això fa que alguns estats siguin molt importants per als candidats, ja que els que més poblats tenen més quantitat de vots electorals.

tracking