SEGRE

PARLAMENT ACORD

Retallen les desgravacions dels plans de pensions

En un 75%, i el màxim serà de 2.000 euros en els individuals || El Pacte de Toledo beneeix les actualitzacions segons l'IPC

Diputats de la Comissió del Pacte de Toledo, ahir, a Madrid.

Diputats de la Comissió del Pacte de Toledo, ahir, a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol va anunciar ahir que retallarà les desgravacions dels plans de pensions privats individuals en un setanta-cinc per cent, des del màxim de 8.000 euros actual fins als 2.000 euros. En canvi, elevarà el límit conjunt de reducció, de partícip i empresa, de 8.000 a 10.000 euros en els plans de pensions empresa. Així figura en el projecte dels pressupostos generals de l’Estat que es va presentar ahir (més informació a la pàgina anterior).

En paral·lel, la comissió del Pacte de Toledo va aprovar ahir, amb l’abstenció d’ERC i EH Bildu i el vot en contra de Vox, les recomanacions de cara a garantir la viabilitat en el futur de les pensions públiques. La resta de grups, PSOE, Partit Popular, Unides Podem, Ciutadans, JxCat, PNB i Coalició Canària hi van donar suport.

La presidenta de la Comissió i exministra de Treball, Magdalena Valerio, va assenyalar que s’han rematat les recomanacions en un moment “molt difícil” després de gairebé cinc anys de negociació, i va elogiar el consens de tots els partits.

Aquestes directrius manifesten la necessitat d’acabar el 2023 amb el dèficit de la Seguretat Social, derivant les despeses impròpies del sistema, com les bonificacions o les prestacions d’atur, al finançament dels pressupostos generals de l’Estat o d’impostos. Igualment, aposten per vincular les pensions amb l’IPC, per permetre triar els anys més favorables en el càlcul de la pensió per no perjudicar carreres laborals amb períodes d’atur, i per aproximar l’edat efectiva de jubilació a l’edat legal, que està en els 67 anys. Tot això quan queda poc temps perquè es jubili la generació del baby boom, nascuts entre finals de la dècada del 1950 i principis de la del 1960.

Els pensionistes de Lleida, vora els 900 € de mitjana Els 99.404 pensionistes de Lleida cobren, de mitjana al mes, 897,70 euros, segons les dades publicades ahir per la Seguretat Social a data del primer d’octubre. Pel que fa als perceptors d’una pensió de jubilació, que són 61.415, la paga mitjana que ingressen al mes ascendeix als 1.021,10 euros.

tracking