SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump col·loca la seua candidata al Suprem abans dels comici

El Senat la confirma com a jutge

Melania i Donald Trump, amb Amy Barrett i el seu marit.

Melania i Donald Trump, amb Amy Barrett i el seu marit.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Senat dels Estats Units va confirmar dilluns, vuit dies abans de les eleccions presidencials, la ultradretana Amy Coney Barrett, la candidata proposada pel president Donald Trump, com a nova jutge del Tribunal Suprem, consolidant així la majoria conservadora per a les dècades venidores a la cort més important del país.

La confirmació de Barrett, que va jurar el càrrec hores després de ser confirmada, arriba després d’un precipitat i polèmic procés que es va iniciar el 18 de setembre amb la mort de la jutge progressista Ruth Bader Ginsburg, símbol del feminisme i el progressisme. Davant la possibilitat de perdre tant el Senat com la Casa Blanca en les eleccions de la setmana que ve, tal com apunten tots els sondejos, Trump va nominar Barrett el 26 de setembre.

Els republicans van aprofitar així el seu control sobre l’Executiu i el Senat, on tenen majoria, per decantar encara més a favor seu el Suprem, que ara queda amb sis magistrats conservadors i tres de progressistes probablement durant dècades, amb les conseqüents decisions en matèries com l’avortament, la salut pública o la immigració.

tracking