SEGRE

JUSTÍCIA INSTITUCIONS

El CGPJ evita posicionar-se sobre la reforma però estarà “atent”

El Govern central no esperarà gaire el PP i seguirà amb el seu pla

Carlos Lesmes.

Carlos Lesmes.EUROPA PRESS/ RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va evitar ahir posicionar-se sobre la “controvèrsia” que genera la reforma de la institució que proposen el PSOE i Podem, però sí que va advertir que “es mantindrà atent a l’evolució dels esdeveniments” per si es reprenen o impulsen iniciatives que són contràries a la Constitució. Set dels vocals del CGPJ més crítics van sol·licitar aquesta reunió extraordinària per trobar una posició contundent contra els plans del Govern de l’Estat.

Per la seua part, el Govern central no pensa esperar gaire temps més per arribar a l’acord amb el PP que permeti renovar el CGPJ, i continuarà endavant amb la seua reforma legal per canviar el sistema d’elecció si l’esmentat acord no arriba aviat.

Així ho van advertir ahir fonts de l’Executiu al Congrés, que van posar en dubte la disposició dels populars per negociar la renovació d’aquest òrgan. Així es van expressar després d’escoltar la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, denunciar que el Govern estatal segueixi endavant amb el seu projecte per canviar el sistema d’elecció de membres del Poder Judicial.

D’altra banda, els sous del Tribunal Constitucional estan els més elevats entre els alts càrrecs de l’Estat, i el president de l’esmentat organisme, Juan José González Rivas, té el lloc més ben remunerat de tots amb 157.576,58 euros.

Així consta en el projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021. El president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, percebrà d’acord amb els PGE del proper any un salari anual de 142.510 euros.

tracking