SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

El Congrés rep els comptes entre crítiques per la pujada d'impostos

Augmenta la partida de la Casa Reial i Sánchez tindrà un sou de 85.600 euros || Catalunya rebrà 1.999 milions dels fons per territoris, el 16,5% del total

Montero i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ahir.

Montero i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va portar ahir al Congrés el projecte dels pressupostos de l’Estat per al 2021 que van presentar dimarts el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias. Montero va treure ferro a les pujades impositives previstes en el projecte i va assegurar que van ser els governs del PP els que van apujar els impostos. I és que els populars van insistir en les crítiques a la reforma fiscal plantejada per Sánchez i Iglesias.

També se’ls van unir ahir les veus dels empresaris. El president de la CEOE, Antonio Garamendi, va dir que la pujada d’impostos és un “càstig”. Amb tot, la pujada impositiva en l’IRPF a les rendes laborals superiors a 300.000 euros afectarà només 16.740 persones a tot l’Estat.

La pujada de l’IRPF per a les rendes de més de 300.000 € afectarà a Lleida menys de cent contribuents

Segons estimacions partint de les dades de l’Agència Tributària, a la demarcació de Lleida els contribuents afectats serien menys de cent.

En paral·lel, es van conèixer més detalls dels comptes.

Sánchez

cobrarà 85.608,72 euros, mentre que els seus quatre vicepresidents, entre ells Iglesias, s’embutxacaran 80.463,96 euros. Els ministres rasos, per la seua part, percebran 75.531,84 euros. Defensa, d’altra banda, tindrà 10.500 milions de pressupost, i el de la Casa Reial pujarà un 6,9%, fins als 8,43 milions d’euros.

Els comptes destinen, a més, 1.999 milions d’inversions territorialitzables a Catalunya, el 16,5% del total. En un altre ordre de coses, el Govern espanyol preveu gastar una xifra rècord de 163.297 milions d’euros en pensions el 2021, un 3,2% més que el 2020, com a conseqüència del major nombre de pensionistes i l’alça de les quanties, i 24.661 milions d’euros per abonar les prestacions d’atur de l’any que ve, la qual cosa representa un increment de 4.131 milions en comparació amb el pressupost del 2020. El sou dels funcionaris, així mateix, costarà 18.599 milions a les arques de l’Estat espanyol.

Els pressupostos assumiran despesa impròpia de la Seguretat Social ?El ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, va anunciar ahir que els pressupostos de l’any que ve assumiran 12.000 milions d’euros de les despeses impròpies de la Seguretat Social. D’aquesta forma, l’Executiu espanyol acata les recomanacions aprovades gairebé per unanimitat dimarts en el si del Pacte de Toledo, que advocaven precisament per acabar amb el dèficit de la Seguretat Social eliminant-ne les despeses impròpies, i que aquests fossin assumits pels pressupostos de l’Estat o per impostos. “És un esforç ambiciós”, va indicar Escrivá, que va afegir que entre 2025 i 2050 la despesa en pensions serà “manejable”. “Amb aquestes recomanacions del Pacte de Toledo passem a assegurar el poder adquisitiu de les pensions indefinidament”, va sentenciar el ministre.

tracking