SEGRE

PROTESTES RACISME

Torna a la càrrega el Black Lives Matter a pocs dies de les eleccions als EUA

Al matar a trets la policia un altre afroamericà

Imatge d’arxiu d’una protesta antiracial als Estats Units.

Imatge d’arxiu d’una protesta antiracial als Estats Units.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les protestes contra el racisme s’han revifat als Estats Units a pocs dies de les eleccions presidencials i quan ja han exercit el seu dret al vot de forma anticipada més de 70 milions d’electors.

El detonant d’aquesta nova onada del Black Lives Matter ha estat la mort per trets de la policia d’un altre ciutadà afroamericà, aquesta vegada a la ciutat de Filadèlfia. Walter Wallace, de 27 anys i que patia problemes mentals, va ser abatut a trets dilluns. Els agents afirmen que el jove els va mostrar un ganivet, però el succés continua sota investigació.

La Policia tiroteja un jove afroamericà amb problemes mentals que els va ensenyar un ganivet

Les mobilitzacions per protestar contra aquesta nova mort d’un afroamericà van començar sent pacífiques, però van derivar en xocs entre manifestants i policies.

Durant els últims dos dies, el departament de Policia de Filadèlfia ha arrestat ja 91 persones per participar en els disturbis. Segons els agents, s’han presentat càrrecs contra onze d’ells per delictes d’agressió a la Policia, i a uns altres 76 per robatori.

L’alcalde de Filadèlfia, el demòcrata Jim Kenney, va manifestar en aquest sentit que el vídeo en el qual es veu el tiroteig “presenta preguntes difícils que s’han de respondre”.

Tot i així, va defensar la tasca policial. “Els nostres policies estan sent vilipendiats per fer el seu treball i mantenir la comunitat segura”, va concloure Kenney.

Aquest esclat racial fueteja la ciutat més gran de Pennsilvània, un dels onze swing states nord-americans, que són els que tradicionalment inclinen la balança presidencial i determinen si el líder del país serà republicà o demòcrata. El 2016, Pennsilvània va votar per Donald Trump. Tanmateix, la victòria republicana va ser per un estret marge del 0,72%.

tracking