SEGRE

ESNOTICIA

El Govern destina 300 milions en suport als afectats per restriccions

El lleure nocturn es podrà acollir a aquests ajuts || Aragonès anuncia decrets per evitar que l'IRPF penalitzi persones en ERTO i per limitar desnonaments

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ahir en roda de premsa.

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ahir en roda de premsa.RUBEN MORENO / GENERALITAT DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar ahir que el Govern destinarà 300 milions d’euros per donar suport als sectors afectats per les restriccions que ha decretat l’Executiu català per fer front a la segona onada de coronavirus, i va avançar que aprovarà un decret llei que “permeti limitar” els desnonaments durant l’estat d’alarma. Va explicar que en els dies vinents s’obriran quatre línies de subvencions per “compensar” la pèrdua d’ingressos per les restriccions, que se sumen a les mesures i aportacions que ja ha impulsat l’Executiu català.

En aquest sentit, doncs, 17,2 milions d’euros es destinaran a ajuts per a entitats i empreses culturals; 20 milions, per a entitats d’educació en el lleure; 10 milions, per a clubs esportius federats, i 50 milions més per reforçar els ajuts que ja són vigents per als establiments de restauració i centres d’estètica, així com per ampliar el seu abast als establiments d’oci nocturn, parcs infantils i altres establiments afectats per les restriccions.

A Catalunya s’han registrat 5.761 casos i 78 morts més al llarg de les darreres 24 hores

Aragonès va afirmar que, a més d’aquests ajuts econòmics (per valor de gairebé cent milions), són necessàries “mesures de suport social”. Per aquesta raó, el Govern preveu un segon paquet de mesures amb un import d’uns 200 milions, que inclou partides ja incloses als Pressupostos per combatre l’emergència habitacional i l’emergència social. A més, va afegir que el Govern preveu aprovar la setmana que ve un decret per evitar que l’IRPF penalitzi les persones que han estat en un ERTO.

tracking