SEGRE

ESNOTICIA

El Govern planteja un confinament domiciliari però sense tancar escoles

Illa no veu necessària aquesta mesura || Catalunya detecta 5.600 nous casos i més de la de meitat dels llits d'UCI ja estan ocupats per pacients amb coronavirus

Contenidor cremant a Barcelona, ahir, durant una protesta de negacionistes del coronavirus.

Contenidor cremant a Barcelona, ahir, durant una protesta de negacionistes del coronavirus.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va revelar ahir que la Generalitat té sobre la taula la possibilitat d’ordenar un confinament domiciliari per frenar l’escalada de contagis per coronavirus a Catalunya. Així, el Govern no descarta que la ciutadania catalana torni a una situació similar a la del març i l’abril, quan vigia el primer decret d’alarma. Tot i així, va matisar Ramentol, el confinament domiciliari, si es produís, seria “diferent” del de llavors perquè ara es coneix “millor” el virus, per la qual cosa les escoles continuarien obertes. “El tancament d’escoles no és efectiu i per això no l’hem aplicat ara, si hi ha un confinament domiciliari no serà com el del març”, va indicar. No obstant això, va dir que cal esperar per veure si amb les mesures adoptades fa dos setmanes i les que acaben d’entrar en vigor n’hi ha prou per aturar els contagis.

I és que, només a dia d’ahir, Catalunya va notificar 5.597 casos nous. D’aquests, 5.413 van ser confirmats per mitjà de proves PCR o de tests d’antígens. A més, va caldre sumar 34 morts, de tal manera que, des de l’inici de la pandèmia, Catalunya acumula 256.330 contagis i 14.008 defuncions per coronavirus. D’aquests últims, 8.570 decessos es van produir en hospitals. En vista d’aquestes dades, el risc de rebrot va rebotar 44 punts, fins als 882, i la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies va escalar a 715 casos. A més, 47 persones van ser ingressades per Covid en hospitals catalans i més de la meitat dels llits d’UCI ja estan ocupats per pacients amb aquesta afecció. Tot i així, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar que no és necessari el confinament domiciliari.

D’altra banda, el centre de Barcelona va ser escenari ahir a la nit de disturbis protagonitzats tant per manifestants negacionistes de la Covid com per afectats per les restriccions de la pandèmia, que van incendiar contenidors, van aixecar barricades i es van enfrontar als Mossos. Segons la Guàrdia Urbana, van participar en la protesta contra les restriccions unes 1.500 persones i hi va haver una dotzena de detinguts.

Sanitat també va informar de 857 morts en els últims set dies, 239 més que en el balanç del dia anterior, i la xifra total de víctimes mortals de la Covid és de ja de 35.878. D’aquesta manera, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies es va enfilar fins als 485,2 punts.

En aquest sentit, és Navarra la regió que té una incidència més alta, amb 1.187 casos per cada 100.000 habitants, seguida d’Aragó, amb 1.029,87.

D’altra banda, en els últims catorze dies, s’han contagiat 5.186 sanitaris del total de 22.745 infectats des del mes de maig.

Espanya bat el seu rècord de casos en un sol dia, amb 25.595 Espanya va batre ahir el seu propi rècord de contagis notificats en un sol dia, amb 25.595 més, segons les dades ofertes pel ministeri de Sanitat. D’aquests, 9.723 es van detectar en les vint-i-quatre hores anteriors i eleven a 1.185.678 els contagis registrats des de l’inici de la pandèmia.

tracking