SEGRE

SUCCESSOS TERRORISME

Detingut a Barcelona per incitar a cometre més atacs terroristes com els de França

És un marroquí acusat d'enaltiment del terrorisme i d'incitació a organitzar atemptats || Ja són quatre les persones que han estat arrestades per la seua presumpta vinculació amb l'atac de dijous a Niça

Moment de la detenció d’un marroquí a Barcelona, divendres, per enaltir el jihadisme.

Moment de la detenció d’un marroquí a Barcelona, divendres, per enaltir el jihadisme.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres a Barcelona un ciutadà marroquí que va justificar a través d’internet la decapitació, el passat 16 d’octubre, del professor francès Samuel Paty per haver mostrat en una classe sobre la llibertat d’expressió les caricatures de Mahoma publicades per la revista Charlie Hebdo. L’arrestat va lloar aquest atemptat jihadista i va fer una crida a cometre més “actes de revenja contra els que faltin al respecte el profeta”. Segons fonts de la policia catalana, l’home va llançar missatges “clars i inqüestionables per legitimar l’assassinat del professor francès”.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la seua posada en llibertat provisional amb l’obligació de presentar-se al jutjat cada quinze dies i la retirada del passaport perquè no pugui abandonar territori espanyol.

Mentrestant, a França ja són quatre les persones detingudes per la seua suposada vinculació amb l’atemptat islamista perpetrat dijous en una església de Niça, en el qual van morir tres persones. Així doncs, a més del terrorista, que es troba ingressat en un hospital en estat greu, ahir es va arrestar un home de 47 anys, que s’uneix als altres dos de 35 i 33 anys detinguts divendres. Aquests dos últims compartien habitatge, i el més gran va estar en contacte directe amb l’atacant, un tunisià de 21 anys que va arribar a França a finals de setembre procedent de l’illa italiana de Lampedusa. Les autoritats gal·les mantenen el màxim nivell d’alerta antiterrorista al país a causa de l’amenaça jihadista que plana sobre França, arran de la defensa d’Emmanuel Macron de la publicació de les caricatures de Mahoma com a manifestació de la llibertat d’expressió. A més a més, dijous hi va haver també conats d’atac a les ciutats d’Avinyó i Lió.

Aquest succés va arribar després de l’atemptat jihadista en una església de Niça de dijous. Malgrat que no es descarta la motivació terrorista, les autoritats apunten que el mòbil d’aquest succés podria ser algun conflicte intern entre membres de la petita comunitat hel·lena que viu a Lió.

tracking