SEGRE

ESNOTICIA

Els disturbis a Barcelona acaben amb 14 detinguts, trenta ferits i saquejos

Barricada en flames en un carrer de Barcelona, divendres.

Barricada en flames en un carrer de Barcelona, divendres.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els disturbis que van seguir a la protesta contra les restriccions per la pandèmia, convocada divendres al centre de Barcelona, i en la qual van participar des de membres de sectors afectats fins a col·lectius negacionistes, es van saldar amb 14 detinguts. A més, hi va haver una trentena de ferits lleus, dels quals 23 van ser agents. El dispositiu dels Mossos no estava preparat per a la “violència” desplegada per alguns dels participants en la mobilització. Alícia Moriana, comissària de la regió metropolitana nord del cos, va admetre que sabia que hi hauria radicals i elements de la ultradreta presents en la protesta, però que no van pensar que despleguessin “tanta violència”. La protesta va acabar amb barricades als carrers, càrregues dels Mossos i saquejos en algunes botigues.

Un dels saquejadors va ser identificat ahir gràcies a un usuari de Twitter lleidatà. El jove va provar de vendre una bicicleta robada en una botiga de Barcelona a través la plataforma digital Wallapop, i el tuitaire lleidatà, que havia vist un vídeo del furt, va difondre en xarxes socials l’anunci publicat a l’app.

Hi va haver disturbis contra les restriccions en diverses ciutats espanyoles. Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya, va justificar la violència durant les protestes al·legant que els manifestants eren “espanyols corrents fins als nassos de ser empresonats”.

tracking