SEGRE

ESNOTICIA

Salut creu que els crítics per Covid es doblaran en 15 dies

Si el ritme es manté arribarien a 900 i ocuparien nou de cada deu llits disponibles || Busquen metges en països com Xile

La Barceloneta, ahir, plena de barcelonins pel confinament.

La Barceloneta, ahir, plena de barcelonins pel confinament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va advertir ahir que les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals catalans es podrien omplir de pacients amb coronavirus en només dos setmanes si es manté el ritme actual d’ingressos. Així ho va manifestar el lleidatà Adrià Comella, director del Servei Català de Salut (CatSalut), que va subratllar que el comportament ciutadà serà “molt important” per aconseguir trencar la tendència actual. En declaracions a RAC1, Comella va explicar que el nombre de crítics per coronavirus podria arribar en quinze dies a 900, el doble els actuals, i que hi ha mil llits disponibles.

“Queden 14 o 15 dies de males notícies des dels hospitals, que és el que tarda a notar-se els efectes de les mesures de restricció de la mobilitat”, va explicar. Va reconèixer que ja s’han començat a desprogramar operacions, encara que va confiar que els centres hospitalaris de Catalunya no arribin al “col·lapse” i que no sigui necessari muntar hospitals de campanya. “Si això ocorregués, estaríem obligats a no poder atendre adequadament altres malalties”, va concloure.

Els hospitals catalans tenen 463 persones ingressades per Covid a l’UCI, 16 més que divendres

En aquest moment, hi ha 463 pacients ingressats per Covid-19 a les UCI de Catalunya, 16 més que en el balanç de divendres passat. Per contra, la xifra d’hospitalitzats és de 2.411 menys que divendres. D’altra banda, Comella va pronosticar que se succeiran encara més onades de contagis i que els cinc hospitals que està construint la Generalitat serviran per enfrontar-se millor a la pandèmia. “És molt probable que aquesta malaltia tingui una tercera i una quarta onades”, va dir el lleidatà. D’altra banda, Comella es va referir a la “poca producció de personal sanitari” a Catalunya i ho va qualificar de “problema estructural”. “Per això en buscarem en altres països, com Xile”, va avançar.

El risc de rebrot creix i depassa ja la barrera dels 900 punts El risc de rebrot del coronavirus a Catalunya va trencar ahir la barrera dels 900 punts i, després de sumar-ne 22 en vint-i-quatre hores, es va enfilar fins als 904. Igualment, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants va augmentar fins als 748 casos, encara que la velocitat de transmissió va baixar a l’1,26. Així, per cada cent infectats s’encomanen 126 persones més. I és que la Generalitat va notificar ahir 6.212 nous casos de coronavirus, a part de 16 morts, i des de l’inici de la pandèmia s’han infectat 262.542 persones i hi ha 14.024 defuncions. D’aquestes, 8.576 es van produir en hospitals.

tracking