SEGRE

PANORAMA

Trump i Biden se centren del tot en l'Oest Mitjà, clau per a la victòria

El republicà augura que el terrorisme islamista arribarà als EUA si ell no segueix a la Casa Blanca || El demòcrata demana acabar amb els discursos d'“odi i divisió”

Simpatitzants de Trump en un cotxe, aquesta setmana a Iowa, un dels estats clau.

Simpatitzants de Trump en un cotxe, aquesta setmana a Iowa, un dels estats clau.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu rival en les eleccions de dimarts, el demòcrata Joe Biden, esgoten ja les últimes hores de campanya amb mítings als estats de l’Oest Mitjà, que seran clau per decidir qui serà l’inquilí de la Casa Blanca durant els quatre anys vinents. Les enquestes donen la victòria a Biden en alguns dels territoris d’aquesta regió del país, com ara Iowa, Michigan, Wisconsin i Minnesota. Tanmateix, el 2016, la candidata demòcrata, Hillary Clinton, era la favorita en els sondejos i va ser Trump que va sortir-se finalment amb la seua, ja que no es va calibrar bé el pes del vot dels homes blancs i sense estudis superiors, un dels principals votants per al líder republicà.

En aquest sentit, la versió més dura del president Trump ha reaparegut en la recta final de la campanya i va advertir divendres que, si Biden guanya les eleccions, el terrorisme jihadista s’instal·larà als Estats Units i es produiran atacs contra cristians com els que han passat aquesta setmana a la ciutat francesa de Niça.

Fan guanyador Biden, però al subestimar el vot de l’home blanc sense estudis fa quatre anys van fallar

Igualment, Trump va treure pit per la seua gestió del coronavirus i va afirmar que és “millor” que la d’Europa, malgrat que el seu és el país del món amb més contagis d’aquesta nova malaltia. Igualment, va manifestar que l’objectiu de Biden és “destrossar” la indústria automobilística nord-americana.

Mentrestant, el candidat demòcrata, que manté un perfil moderat, va instar a “fer fora” Trump del poder per acabar amb la seua agenda contra els migrants. “Tot el que té a oferir són quatre anys més de retòrica d’odi i divisió, i polítiques que acabaran amb el paper històric dels Estats Units com a símbol de llibertat i prosperitat, i com un far d’esperança per als que fugen de la violència i l’opressió en qualsevol indret del món”, va sentenciar.

Estan en joc 35 escons al Senat, dels quals 23 són aquest moment republicans. Si aquest partit mantingués la majoria, podria comprometre les polítiques d’una eventual presidència de Biden.

Els nord-americans també decideixen qui controla el Senat Les eleccions de dimarts als Estats Units serviran també per a la renovació d’un terç del Senat, una institució clau nord-americana que ara per ara controlen els republicans. Sense l’aval d’aquesta Cambra el president Trump no hauria pogut nomenar Amy Coney Barrett com a jutge del Tribunal Suprem. Els demòcrates controlen ara 47 escons, mentre que el partit de Trump en té 53.

tracking