SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Els investigats en l'Operació Volhov troben “delirant” que se'ls vinculi amb el Kremlin

Afirmen que són perseguits per ser independentistes || Darrere del suposat compromís rus per enviar 10.000 soldats, assenyalen Vendrell per preparar un film per “enfonsar” la imatge d'Espanya

L’empresari Oriol Soler, divendres, al quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

L’empresari Oriol Soler, divendres, al quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Delirant”. Aquest va ser el terme que va fer servir l’empresari Oriol Soler per referir-se a la suposada vinculació amb Rússia que atribueix la Guàrdia Civil als implicats en l’Operació Volhov. “És que no té res que veure amb la realitat, és evident que ha de ser una broma”, va manifestar en declaracions a TV3. I és que el cos policial creu que empresaris afins a l’independentisme havien contactat amb el Kremlin per parlar de l’enviament de 10.000 soldats russos a Catalunya després de la declaració d’independència. Tant l’independentisme com l’ambaixada russa a Espanya i el ministeri d’Exteriors de Vladímir Putin han desmentit aquesta acusació. “Si fos cert, seria una de les coses de les quals m’avergonyiria del procés”, va afegir Soler, que també va subratllar que “no sóc el cervell de res a l’ombra”. Igualment, va dir que no té “cap problema” en què se’l vinculi amb Tsunami Democràtic. “No tinc cap problema en tenir relació amb el Tsunami, així com no van tenir cap problema els milers i milers de persones que van participar en les accions convocades per Tsunami”, va concloure.

La de Rússia no va ser l’única filtració de les investigacions de l’Operació Volhov que han transcendit. Així, segons va publicar ahir El Confidencial, l’exconseller d’ERC i empresari Xavier Vendrell hauria projectat fer una pel·lícula “antiespanyola” i en la qual aspirava que participés com a protagonista l’actor Viggo Mortensen. El film per “enfonsar” la imatge d’Espanya a l’exterior s’hauria començat a preparar a començaments d’aquest any i TV3 n’hauria adquirit els drets d’emissió, amb la qual cosa els productors s’haurien embutxacat 70.000 euros de diners públics. El mateix Vendrell va insistir que els investigadors “busquen coses que no són”. D’aquesta manera, va assegurar que ell no s’ha beneficiat de cap contracte públic mentre ERC ha estat al Govern i va remarcar que no va participar en cap decisió sobre l’1-O perquè aleshores ja no ocupava cap càrrec electe. “No té cap sentit. Puc assegurar que si no fos independentista no hauria dormit a la comissaria de Travessera de Gràcia”, va sentenciar l’exdirigent republicà. En això mateix va insistir Soler, que va indicar que “les primeres hores van ser molt difícils perquè vaig pensar molt en els nostres presos”. “Al cap d’una estona et situes i veus que és un tema polític. Aquests senyors volen derrotar-me i somriuré tota l’estona”, va explicar.

tracking