SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Més de 91 milions de persones ja han votat per endavant als EUA

Preveuen una participació rècord i els candidats proven de convèncer indecisos

El president nord-americà, Donald Trump, dissabte, en un dels seus últims mítings de campanya.

El president nord-americà, Donald Trump, dissabte, en un dels seus últims mítings de campanya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 91 milions de nord-americans ja han exercit per endavant el seu dret al vot, cosa que fa preveure una participació rècord en les eleccions presidencials que se celebren demà. Aquest nombre tan elevat de ciutadans que han apostat per votar abans de la data oficial pot indicar que la batalla per la Casa Blanca ja està decidida. Tot i així, tant el president dels Estats Units, Donald Trump, com el candidat demòcrata, Joe Biden, estan consumint fins a l’últim minut per convèncer els indecisos dels estats frontissa, en els quals es decidirà qui és l’inquilí de la butaca presidencial en els propers quatre anys.

Biden parteix com a favorit a les enquestes, encara que fa quatre anys van fallar i va ser Trump qui va aconseguir la victòria. Una de les principals places en disputa és Florida, on ha votat de forma anticipada el 61,85% del cens i les enquestes estimen que el demòcrata té un lleuger avantatge del 0,7% sobre el republicà.

En el cas de Texas, la campanya de Joe Biden es va veure ahir forçada a suspendre diversos actes després que partidaris de Donald Trump envoltessin un dels seus autobusos en el trajecte entre les ciutats de San Antonio i Austin.

D’altra banda, al voltant de 50.000 persones han respost a la crida de Trump i vigilaran els col·legis electorals demà per assegurar-se que la jornada de votacions de les presidencials es desenvolupa amb normalitat.

El que ha estat denominat com l’“exèrcit de Trump” no és una iniciativa il·legal, però els demòcrates ja han avisat que aquests observadors no poden interferir en el procés de votació ni poden forçar unilateralment la paralització d’una mesa.

A més, 700 podrien haver mort com a conseqüència d’haver contret la malaltia en actes del republicà, segons un estudi publicat recentment per la Universitat de Stanford.

Els investigadors van analitzar un total de divuit mítings protagonitzats per Donald Trump al llarg de l’estiu passat.

Els mítings de Trump provoquen 30.000 contagis per coronavirus Més de 30.000 persones s’han encomanat per coronavirus en els mítings organitzats pel president dels Estats Units, Donald Trump, durant la pandèmia.

tracking