SEGRE

TERRORISME TRAGÈDIA

Almenys 7 morts en un atemptat contra una sinagoga a Viena

Diversos terroristes haurien obert foc a prop del temple i pres ostatges en un restaurant jueu || El ministeri de l'Interior confirma el mòbil terrorista

Policies escorcollen un sospitós a la zona on es va produir l’atemptat, ahir, a Viena.

Policies escorcollen un sospitós a la zona on es va produir l’atemptat, ahir, a Viena.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys set persones van morir i un nombre indeterminat van resultar ferides ahir a la nit en un atac terrorista contra una sinagoga i un restaurant jueu del centre de Viena. Els fets van tenir lloc al carrer Schwedenplatz de la capital austríaca i, al tancament d’aquesta edició, l’operació policial continuava oberta. El ministeri de l’Interior d’Àustria va qualificar el succés d’“atac terrorista”.

Pel que sembla, diversos individus armats van obrir foc amb armes automàtiques als voltants d’una sinagoga vienesa. Testimonis directes van manifestar que havien escoltat una cinquantena de trets i la comunitat hebrea va puntualitzar que el temple estava tancat en el moment dels fets. Entre els morts hi hauria, almenys, un dels policies que patrullaven per la zona en el moment de l’atac. Un dels terroristes hauria estat abatut, segons van indicar mitjans locals, i un altre s’hauria immolat.

A més, algunes fonts informaven d’una presa d’ostatges en un restaurant de menjar jueu proper, en el qual podrien estar parapetats altres terroristes.

Algunes imatges que circulaven per les xarxes socials mostraven els atacants vestits completament de blanc, amb turbants i armes automàtiques en mà. També en una altra apareixien envoltats per policies, encara que al tancament d’aquesta edició no hi havia confirmació de la detenció dels atacants supervivents.

Davant d’aquest escenari, les autoritats van demanar als ciutadans que abandonessin la zona i no s’hi aproximessin i també que no compartissin imatges del succés en xarxes socials. Als hospitals vienesos, segons un portaveu del ministeri de Sanitat austríac, van ingressar tres persones ferides.

L’atac a Àustria arriba en un moment en què el terrorisme islàmic s’ha reactivat a Europa. Així, després de mesos de letargia, França ha estat a l’octubre el blanc de la ira jihadista amb motiu del judici pels atacs el 2015 a Charlie Hebdo i a un supermercat jueu de París. La setmana passada, un terrorista va matar tres persones en una església de Niça.

Fa diverses setmanes, un professor va ser decapitat per haver mostrat caricatures de Mahoma a classe.

tracking