SEGRE

ESNOTICIA

AstraZeneca preveu distribuir la seua vacuna massivament al març

El seu director d'investigació, Josep Baselga, creu que a finals d'any n'hi haurà tres de diferents || Augura un “hivern horrorós” però un estiu de relativa normalitat

La segona onada de la Covid coincidirà amb la grip, contra la qual ja s’ha iniciat la vacunació.

La segona onada de la Covid coincidirà amb la grip, contra la qual ja s’ha iniciat la vacunació.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’àrea d’Investigació i Desenvolupament d’Oncologia de l’empresa farmacèutica AstraZeneca, el doctor català Josep Baselga, va afirmar ahir que si tot surt segons el que està previst és molt probable que a finals de març de l’any que ve la vacuna per combatre la Covid-19 pugui començar a distribuir-se de manera massiva entre la població. En declaracions a RAC1, va detallar ahir que actualment hi ha 175 vacunes a nivell global en fase de producció, de les quals 35 ja estan en assajos clínics amb pacients malalts i 10 es troben en l’última fase, per la qual cosa preveu que fins a finals d’aquest any hi hagi tres vacunes contra el coronavirus disponibles. No obstant, va afegir, una vegada es demostri que són segures caldrà distribuir-les, i això encara requerirà uns mesos més. Per aquest motiu creu que es podria començar a aplicar a finals del primer trimestre del 2021.

En aquest sentit va afirmar que la farmacèutica britànica, que treballa al costat de la Universitat d’Oxford en la vacuna, preveu tenir 3.000 milions de dosis a començaments del 2021, que s’intentaran distribuir per tot el món d’una manera equitativa amb un cost de dos euros per dosi. La Comissió Europea va tancar un acord per adquirir 300 milions per als seus estats membres. Malgrat que l’arribada de la vacuna entreveu un horitzó esperançador, l’oncòleg va assegurar que la “normalitat” d’abans de la pandèmia mai tornarà a ser la mateixa. Amb tot, es va mostrar confiat que després d’un hivern que preveu serà “horrorós”, a causa de l’augment de casos de Covid-19 barrejat amb la grip estacional, el pròxim estiu sigui “relativament normal” un cop comenci a canviar la situació i la societat pugui “començar a relaxar-se”.

Per a aquesta “nova normalitat”, Baselga va assegurar que també seran essencials els tests ràpids massius, ja que es podran fer proves abans de pujar a un avió, entrar a un concert o un partit de futbol, per accedir amb “més tranquil·litat”.

D’altra banda, va detallar que AstraZeneca treballa també en un tractament amb anticossos monoclonals i es va mostrar contrari a un confinament total a Catalunya al no considerar-lo viable.

tracking