SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Fiscalia recorre el tercer grau de Forcadell i Bassa

Carme Forcadell, en una sortida de la presó al febrer.

Carme Forcadell, en una sortida de la presó al febrer.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Vigilància Penitenciària ha presentat un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Suprem contra el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de l’exconsellera Dolors Bassa, condemnades pel procés. Dimarts passat, el Jutjat de Vigilància Penitenciària 1 va desestimar un primer recurs del fiscal contra la semillibertat, i en els recursos d’ahir la Fiscalia afirma que el tercer grau és incompatible amb la seua pena, que al seu parer ha de ser “un mitjà d’utilitat social i d’intimidació al delinqüent”.

D’altra banda, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va defensar continuar apostant pel diàleg amb el Govern central, malgrat que hi hagi operacions policials com la de la setmana passada en què la Guàrdia Civil va detenir 21 persones per presumpta desviació de fons per finançar el procés. En una entrevista a RAC1 en el tercer aniversari del seu empresonament, va apuntar que les eleccions del 14 de febrer es podrien ajornar o “votar d’una altra manera” segons la situació sanitària.La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, va reclamar no especular sobre la data.

El líder d’ERC no descarta canvis a les eleccions del 14-F en funció de la pandèmia

D’altra banda, la Guàrdia Civil sosté que l’ex-alt càrrec de CDC i empresari David Madí mostrava tenir una gran capacitat d’influència a la conselleria d’Interior, on va preveure que Miquel Buch “les passaria putes” i caldria “ajudar-lo molt”.

tracking