SEGRE

Nova investigació sobre el rei emèrit, ara per l'ús de targetes opaques

El rei emèrit Joan Carles I.

Nova investigació sobre el rei emèrit, ara per l'ús de targetes opaquesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit una altra investigació d’Anticorrupció relativa al rei emèrit que s’unirà al procediment obert sobre un compte a Suïssa atribuït a Joan Carles I i el possible cobrament de comissions per les obres del AVE a La Meca (Aràbia Saudita).

Aquest dimarts Eldiario.es publica que Anticorrupció investiga a Joan Carles I, a la reina emèrita Sofia i a alguns dels seus familiars per l’ús de targetes opaques, els fons del qual procedeixen de l’estranger i que es van utilitzar des d’un compte en el qual cap d’ells no apareix com titular entre 2016 i 2018, és a dir, després de l’abdicació del primer.

Fonts oficials de la Fiscalia han explicat que la noves diligències són reservades, amb el que no han confirmat si corresponen al publicat aquest dimarts, mentre altres fonts fiscals han apuntat que aquesta informació "no és exacta".

La Fiscalia General de l’Estat ha distribuït una breu nota de premsa en la qual informa que les diligències 12/2019 d’obertes per Anticorrupció se sumen a les 38/2018, ja incoades per la Fiscalia del Suprem i que dirigeix el fiscal delegat de delictes econòmics Juan Ignacio Campos, sobre el compte a Suïssa i la comissió del AVE.

I a més, ha comunicat l’obertura el 29 d’octubre d’una investigació interna el per aclarir la filtració de dades de caràcter reservat a un mitjà de comunicació.

S’ha donat trasllat a la Inspecció Fiscal a fi de comprovar les condicions de custòdia i accés dels expedients i els fets s’han comunicat al delegat de Protecció de Dades de la FGE als oportuns efectes.

tracking