SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Forcadell i Bassa seguiran en tercer grau a l'espera que decideixi el Suprem

Reactiven el suplicatori contra Puigdemont

Carme Forcadell i Dolors Bassa seguiran en semillibertat.

Carme Forcadell i Dolors Bassa seguiran en semillibertat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i Dolors Bassa, que va ser consellera de Treball en el Govern de Carles Puigdemont, continuaran en règim de semillibertat fins que el Tribunal Suprem decideixi si revoca o no el tercer grau concedit per les presons catalanes atotes dos, tal com ha sol·licitat la Fiscalia. Així ho va acordar ahir el jutge de vigilància penitenciària número 1 de Barcelona en contra del criteri del Ministeri Públic, que aspirava que les dos dirigents independentistes tornessin a la presó fins que el Suprem es pronunciés sobre l’assumpte. Aquesta decisió judicial contrasta amb la del jutge de vigilància penitenciària que tenen els reclusos que són a la presó de Lledoners. A petició del fiscal, a ells sí que els va ser revocat el tercer grau a l’espera del Suprem.

En paral·lel, Amnistia Internacional va reclamar la posada en llibertat de Jordi Sànchez, exlíder de l’ANC, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium, i va qualificar d’“injustícia” el seu empresonament. “Els poders de l’Estat tenen l’oportunitat de corregir els efectes d’una sentència injusta”, va manifestar l’entitat. Els Jordis van instar el Govern espanyol a escoltar Amnistia Internacional i a deixar-los en llibertat.

El Constitucional arxiva el recurs de Torra per la retirada de l’escó i ara pot anar ja a Estrasburg

En un altre ordre de coses, l’Europarlament va acordar ahir la reactivació del suplicatori contra Puigdemont de forma telemàtica, després que el procediment es parés a causa de la pandèmia de coronavirus. També el Tribunal Constitucional va arxivar el recurs de Quim Torra contra la retirada del seu escó al Parlament a començaments d’any, la qual cosa obre la porta que porti el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Carme Forcadell i Dolors Bassa seguiran en semillibertat.

Carme Forcadell i Dolors Bassa seguiran en semillibertat.EUROPA PRESS

tracking