SEGRE

ÀUSTRIA INVESTIGACIÓ

Viena plora les seues víctimes

L'atac terrorista de dilluns se salda amb cinc morts i vint ferits || L'agressor abatut era simpatitzant d'Estat Islàmic i havia estat condemnat el 2019

Policies científics austríacs obtenint proves a la zona on van succeir els atacs.

Policies científics austríacs obtenint proves a la zona on van succeir els atacs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sèrie d’atacs terroristes van sembrar el terror dilluns a la nit al centre de Viena, prop d’una sinagoga, quan almenys un agressor va tirotejar tot el que es trobava al seu pas en sis llocs diferents de la ciutat. Quatre persones, a més del terrorista, van perdre la vida, i almenys una altra vintena més van resultar ferides, algunes de gravetat.

El ministre de l’Interior d’Àustria, Karl Nehammer, va confirmar que l’atacant abatut, un jove de 20 anys i nascut a Viena en una família d’origen macedoni, era “simpatitzant d’Estat Islàmic” i va ser condemnat a finals d’abril del 2019 per pertinença a una organització terrorista. L’home, identificat com Kujtim F., va ser arrestat quan provava de viatjar a Síria per unir-se a l’EI, però va ser posat en llibertat condicional a començaments de desembre d’aquell mateix any. L’home anava armat amb un rifle d’assalt i pistoles. També portava una armilla amb explosius que va resultar ser falsa.

El grup jihadista Estat Islàmic va reclamar l’autoria de l’atemptat a través d’un comunicat

Després de confirmar-se la identitat del terrorista, la policia austríaca va entrar al seu pis per escorcollar-lo i hi va haver també altres inspeccions domiciliàries així com catorze detencions als voltants del lloc de l’atac i a tot Viena, no obstant, de moment no està clar si l’autor de l’atemptat va actuar en solitari o juntament amb altres persones. La investigació continua oberta i s’estan rastrejant les càmeres de seguretat de la zona i interrogant els detinguts. Fins que s’aclareixi si l’atacant va actuar sol o no les forces de seguretat continuaran desplegades als carrers de la capital d’Àustria, on s’ha sol·licitat a la gent que surti el mínim possible dels seus domicilis.

D’altra banda, el grup jihadista Estat Islàmic es va atribuir l’autoria de l’atac a través d’un comunicat.

Per la seua part, l’Executiu de Sebastian Kurz va titllar l’atemptat d’“atac a la llibertat i la democràcia” i va deixar clar que continuarà treballant “juntament amb els nostres socis i amics internacionals per lluitar contra el terrorisme i l’extremisme”. En aquest sentit es van pronunciar també altres Governs europeus com el d’Alemanya, França o Espanya i Itàlia reforçarà les fronteres.

tracking