SEGRE

PANORAMA

La UE encara veu “precipitat” declarar ja un guanyador

Aposta per unir llaços amb els EUA || La delegació del Govern preveu “inestabilitat” si els comicis acaben al Suprem

El president dels EUA, Donald Trump, va insistir ahir des de la Casa Blanca a agitar el fantasma del frau.

El president dels EUA, Donald Trump, va insistir ahir des de la Casa Blanca a agitar el fantasma del frau.EFE/CHRIS KLEPONIS / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alt Representant de la Unió Europea per a Política Exterior, Josep Borrell, va fer una crida ahir a la prudència perquè considera “precipitat” declarar un guanyador a l’ajustat escenari electoral dels Estats Units i assegura que toca esperar que finalitzi el recompte de vots.

Davant de les denúncies de frau del president, Donald Trump, el cap de la diplomàcia europea va expressar “confiança” en el sistema nord-americà i va insistir que es tracta d’una “democràcia consolidada” que compta amb unes normes que regeixen el procés electoral. “Hi ha una certa precipitació a declarar guanyadors o perdedors sense haver acabat el recompte. En un sistema com l’americà, petites variacions produeixen grans resultats”, va avisar Borrell. Així mateix, el lleidatà va subratllar que “la Unió Europea segueix disposada a continuar construint una forta associació transatlàntica” sigui qui sigui el guanyador de les eleccions presidencials nord-americanes.

El ministre d’Afers Exteriors del Japó, Toshimitsu Motegi, va afirmar que aquest país està disposat a reforçar l’aliança amb els Estats Units “guanyi qui guanyi” les eleccions presidencials. Per la seua banda, el primer ministre eslovè, el populista de dretes Janez Jansa, va dir que resulta “bastant clar” que ha estat reelegit per a un segon mandat el republicà Donald Trump, l’esposa del qual, Melania, és originària d’Eslovènia.

Per la seua banda, el delegat de la Generalitat als Estats Units, el lleidatà Isidre Sala, va lamentar que Trump parli de frau i preveu “conseqüències no desitjades d’inestabilitat” si les eleccions nord-americanes acaben als tribunals.

tracking