SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez augura que la vacunació arribarà al final de l'estat d'alarma

Sanitat prepara una compra de dosis “superior al nombre total d'espanyols”

Treballadors de l’hostaleria i l’oci nocturn es van manifestar a Barcelona contra les restriccions.

Treballadors de l’hostaleria i l’oci nocturn es van manifestar a Barcelona contra les restriccions.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va defensar ahir que la campanya de vacunació contra el coronavirus “podria estar a punt” d’aquí a sis mesos, al maig, coincidint amb la fi de l’estat d’alarma. “Les noves vacunes podrien estar a punt per a aquell moment, acompanyant amb el canvi d’estació, i això ens ajudarà a recuperar progressivament aquesta nova normalitat”, va recalcar el cap de l’Executiu.

En aquest sentit també es va pronunciar la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, que va assenyalar que el departament es prepara per a una compra de vacunes que “superarà el nombre d’espanyols” i va argumentar que les vacunes són “una inversió absolutament necessària per recuperar la normalitat”. Calzón, que van comparèixer al Congrés per detallar els pressupostos del seu departament per al 2021, van donar així per fet que el nombre de vacunes que s’adquireixin serà superior als 47 milions. El Consell de Ministres ja va autoritzar la compra de 31,5 milions de vacunes, de les quals 3,1 milions arribarien al desembre si la d’AstraZeneca supera els filtres de seguretat.

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va insistir que no és moment d’ordenar un confinament domiciliari i va demanar marge per veure si les mesures adoptades fins ara donen fruits. Sanitat va reportar ahir 21.908 nous casos de Covid, la qual cosa eleva la xifra total a 1.306.316, i 368 defuncions, la xifra més alta de la segona onada. Per la seua part, el director del CCAE, Fernando Simón, va vaticinar que Espanya és lluny de la immunitat de grup perquè “només un 10% ha estat en contacte amb el virus”.

Euskadi també tanca l’hostaleria i avança el toc de queda

Euskadi s’uneix a moltes altres comunitats autònomes i tancarà els establiments d’hostaleria i restauració a partir de demà per intentar aturar la transmissió comunitària de la Covid-19. A més, avançarà a les 22.00 hores l’inici de les restriccions de mobilitat nocturna.

D’altra banda, uns cent treballadors de l’hostaleria i l’oci nocturn es van manifestar ahir a la plaça Barcelona contra les restriccions sense que es produïssin incidents.

tracking