SEGRE

POLÍTICA PARLAMENTÀRIA

Esquerra i Ciutadans donen suport a seguir tramitant els Pressupostos

S'han presentat set esmenes a la totalitat

Vista del ple del Congrés dels Diputats.

Vista del ple del Congrés dels Diputats.EFE/MARISCAL/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat del 2021 afrontarà el debat de set esmenes a la totalitat que seran rebutjades amb gairebé tota probabilitat gràcies als vots de la majoria dels partits que van donar suport a la investidura, amb ERC i Ciutadans inclosos.

El ple del Congrés debatrà i votarà les esmenes del PP, Vox, JxCat, Coalició Canària, Fòrum Astúries, BNG i la CUP, que demanen la devolució dels comptes, per diferents motius, ja que mentre que PP, Vox o Fòrum Astúries critiquen una pujada d’impostos que, segons la seua opinió, afectarà les classes mitjanes i portarà Espanya a la recessió; JxCat, la CUP, CC o el BNG veuen insuficients les partides destinades als seus territoris.

Tant ERC com Cs al·ludeixen a motius de responsabilitat en plena crisi per la pandèmia

Malgrat aquestes esmenes, els Pressupostos seguiran la tramitació ja que finalment comptaran amb el suport tant d’ERC com de Cs, que al·ludeixen motius de responsabilitat davant de l’actual emergència social i sanitària que viu el país com a conseqüència de la pandèmia.

ERC i Ciutadans rebutjaran junts les set esmenes a la totalitat, que es voten conjuntament, encara que la formació republicana ha advertit que no podria donar suport a la votació final a uns comptes pactats amb Cs i que puguin eliminar pujades impositives com el dièsel. “Avui simplement el que fem és no bloquejar-ne la tramitació, i ha de ser l’Executiu el que busqui suports per acabar aprovant-los”, va dir ERC en un comunicat, atès que veu una “greu irresponsabilitat” registrar o donar suport a una esmena a la totalitat.

En cas que es rebutgin les esmenes, el Pressupost continuarà la tramitació i es debatran les parcials amb votació final previsiblement el dia 27 de novembre.

tracking