SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Aragonès: “L'Estat té pànic que Esquerra guanyi el 14-F”

Anuncia la intenció de presentar-se com a candidat al Govern

Pere Aragonès.

Pere Aragonès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va assegurar ahir que a l’Estat li fa veritable “pànic” que la seua formació guanyi les eleccions al Parlament previstes per al proper 14 de febrer i per això s’expliquen els constants atacs de “les clavegueres de l’Estat” a l’independentisme. Aragonès es va pronunciar així al Consell Nacional dels republicans, on també va carregar contra aquests poders de l’Estat que segons el seu parer han traçat una nova operació policial, l’operació Voloh, per tal de desacreditar el moviment sobiranista i mobilitzar l’electorat unionista.

Així mateix, el coordinador dels republicans va anunciar la intenció de presentar-se com a candidat a presidir la Generalitat (més informació a la pàgina 19), encara que “sent conscient que els que haurien de ser-ho, Oriol Junqueras i Marta Rovira, no ho poden fer a causa de la repressió”. En aquest sentit, va remarcar que la seua intenció és defensar “un projecte col·lectiu” amb les idees iniciades pels que avui estan presos. Per la seua banda, el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va descartar que se celebri un referèndum de manera automàtica si l’independentisme supera el 50% a les eleccions catalanes. En aquest sentit, Sabrià va advocar per formar acords estratègics entre totes les forces independentistes, inclosa la CUP.

En un altre ordre de coses, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va instar el moviment sobiranista a “passar de la protesta a la proposta” i aprovar una llei d’amnistia al Parlament. Cuixart va assegurar que ha quedat demostrat que la repressió no s’ha frenat, sinó incrementat.

tracking