SEGRE

CASA REIAL CORRUPCIÓ

El rei emèrit té deu milions d'euros ocults a Jersey

Joan Carles I disposaria d'aquest capital en un compte ocult encara actiu || Contra ell ja hi ha obertes tres vies d'investigació

Imatge d’arxiu del rei emèrit Joan Carles I.

Imatge d’arxiu del rei emèrit Joan Carles I.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei emèrit Joan Carles I tindria gairebé 10 milions d’euros ocults en un compte, a dia d’avui actiu, a l’illa de Jersey que hauria intentat moure de manera recent, segons va avançar ahir la cadena La Sexta. Aquesta fortuna la va localitzar el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac). Segons va avançar ahir el diari El Mundo, “aquest organisme ha remès durant els últims dies una alerta a la Fiscalia Anticorrupció en què posa en coneixement del Ministeri Públic l’existència d’un trust en el qual figura Joan Carles com a beneficiari i que es nodreix de fons d’un altre vehicle financer similar a les illes del Canal de la Mànega que va ser constituït a la dècada dels noranta”.

Aquesta alerta va ser la que va derivar en la tercera via d’investigació al rei emèrit que assumirà l’equip de fiscals del Tribunal Suprem que ja l’investiga amb el fiscal en cap d’Anticorrupció. La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, i el fiscal en cap d’Anticorrupció, Alejandro Luzón, van informar divendres de la pròxima obertura d’aquestes diligències, de les quals no ha transcendit si també afecten altres persones a part de Joan Carles I o si es refereixen a fets posteriors a l’abdicació, amb la qual va perdre la inviolabilitat.

El rei emèrit és investigat per cobrament de comissions i per l’ús de targetes opaques

Aquesta nova línia d’investigació s’unirà a la que ja dirigeix el fiscal del Suprem Juan Ignacio Campos amb el seu equip sobre un compte a Suïssa atribuït a Joan Carles I i el possible cobrament de comissions per l’adjudicació de les obres de l’AVE a la Meca (Aràbia Saudita), i a un segon que estaria relacionat amb l’ús de targetes opaques per part del monarca i de membres de la seua família, encara que a la trobada divendres no es van donar detalls de cap de les tres diligències.

L’informe de la Comissió de Prevenció de Blanqueig es va rebre fa uns dies, de manera que les noves diligències, que encara no han estat incoades per la Fiscalia, es troben en un estat molt embrionari.

tracking