SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Podem demana negociar els pressupostos amb “els socis”

I buscar després el suport de Ciutadans || La Moncloa carrega contra el PP per la seua “confrontació” a totes les iniciatives

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ahir.

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general d’Unides Podem al Congrés, Txema Guijarro, va defensar ahir que el que seria “lògic” per part del Govern seria prioritzar grups del denominat bloc d’investidura, com ERC o Bildu, en la negociació dels pressupostos generals de l’estat i intentar després “estendre l’anell” als possibles suports a Ciutadans.

“Està clar que si hi ha una majoria de govern, és a dir, un conjunt de grups parlamentaris heterogenis en un determinat govern, el lògic és començar per allà”, va asseverar. Així mateix, respecte a les crítiques del Banc d’Espanya o l’Airef sobre les previsions econòmiques “optimistes” del Govern, Guijarro va defensar que l’Executiu ha realitzat un “exercici de realisme”, malgrat les “incerteses” que porta la pandèmia.

Per la seua part, la portaveu del Govern, María Jesús Montero, va carregar contra el PP per haver presentat una esmena de totalitat al projecte de pressupostos “sense cap mena de fonament” i va criticar que la seua posició sigui la d’oferir sempre “confrontació a qualsevol iniciativa” encara que sigui “bona per al conjunt dels ciutadans”. Malgrat tot, es va mostrar convençuda que els comptes superaran els vetos i va convidar totes les forces polítiques a “estudiar realment” el projecte i que hi aportin esmenes que “enriqueixin” el debat final.

tracking