SEGRE

PANORAMA

... i Trump no ho accepta

|| L'encara president dels EUA rebutja donar per vàlida la seua derrota a Pennsilvània i Nevada, insisteix en irregularitats i inicia una batalla legal contra la victòria demòcrata

Donald Trump va rebutjar ahir ser el primer president dels EUA que no aconsegueix la reelecció en els últims 30 anys i va anunciar una batalla legal.

Donald Trump va rebutjar ahir ser el primer president dels EUA que no aconsegueix la reelecció en els últims 30 anys i va anunciar una batalla legal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’encara president nord-americà, Donald Trump, va assegurar ahir, després de conèixer la projecció dels resultats adversos per a ell a Pennsilvània, que “les eleccions estan lluny d’haver finalitzat” i va criticar que el candidat demòcrata, Joe Biden, s’hagi “afanyat” a reclamar “falsament” la victòria a les eleccions presidencials d’aquest 2020 als EUA. “Tots sabem per què Joe Biden s’ha afanyat falsament a proclamar-se guanyador, i per què els seus aliats estan intentant amb tanta insistència d’ajudar-lo: no volen que s’exposi la veritat. El fet bàsic és que aquestes eleccions són lluny d’haver finalitzat”, va indicar Trump.

El mandatari, que ahir es trobava jugant a golf al seu club de Sterling (Virgínia), va agregar que “Joe Biden no ha estat certificat com a guanyador de cap estat, i encara menys en els estats en ajustada disputa que s’encaminen a recomptes obligatoris, o en els quals la nostra campanya ha presentat demandes legals sobre la validesa i legalitat que podria determinar el vencedor final”. “A partir de dilluns, la nostra campanya començarà a defensar el nostre cas als tribunals per assegurar que les lleis electorals s’han complert al cent per cent i el guanyador apropiat és proclamat”, va subratllar.

L’encara president va reiterar ahir les acusacions d’irregularitats en el recompte de vots

Trump, mantenint el to desafiador dels últims dies i les acusacions d’irregularitats en el recompte del vot per correu, sense aportar proves, va insistir ahir que “són els vots legals els que decideixen el president, no els mitjans de comunicació”, i va anunciar l’inici d’una ofensiva legal per garantir “que el veritable guanyador aconsegueix el càrrec”. Una batalla que podria acabar al Tribunal Suprem, de majoria conservadora.

“El poble americà té dret a unes eleccions honestes: això significa comptabilitzar els vots legals i no comptar els vots il·legals. És l’única forma que la gent dipositi la seua total confiança en les eleccions”, segons el president.

Trump va tornar a assegurar que part de la votació en alguns estats s’ha desenvolupat sense presència d’observadors del Partit Republicà en estats com Pennsilvània, una observació rebutjada per les autoritats d’aquest estat. “No descansaré fins que el poble americà tingui el recompte honest que es mereix i que la democràcia exigeix”, va concloure.

Precisament, el president del Comitè Judicial del Senat, el republicà Lindsey Graham, va anunciar que investigarà “totes les acusacions creïbles d’irregularitats i mala praxi electoral” en resposta a la recepció de declaració jurada d’un treballador postal de Pennsilvània sobre un pla per antedatar vots per correu.

Dilluns d’aquesta setmana, el Tribunal Suprem va dictaminar que es podien comptabilitzar els vots rebut al llarg de la setmana a Pennsilvània sempre que el mata-segells fos del dia 3 de novembre com a molt tard.

El president electe tenia previst dirigir-se a la nació a les 20.00 h hora local, dos de la matinada a Lleida.

Celebracions espontànies a les principals ciutats dels EUA Milers de nord-americans van sortir ahir als carrers de les principals ciutats dels Estats Units per reivindicar la victòria de Joe Biden com a nou president dels Estats Units i de Kamala Harris com a nova vicepresidenta. Després de cinc dies d’un recompte electoral molt tens, amb grups d’ultradreta armats amenaçant amb la seua presència els centres de recompte de vot, els partidaris de Biden van ocupar els carrers sense que, al tancament de l’edició, es registressin incidents.

Donald Trump va rebutjar ahir ser el primer president dels EUA que no aconsegueix la reelecció en els últims 30 anys i va anunciar una batalla legal.

Donald Trump va rebutjar ahir ser el primer president dels EUA que no aconsegueix la reelecció en els últims 30 anys i va anunciar una batalla legal.EFE

tracking