SEGRE

CATALUNYA POLÍTICA

Marta Vilalta es presenta a les primàries per ERC a Lleida

Actualment és la secretària general adjunta dels republicans || Els partits preparen les seues llistes per a les eleccions del 14-F

Marta Vilalta en una de les compareixences.

Marta Vilalta en una de les compareixences.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Vilalta, actual secretària general d’Esquerra, anunciarà avui que es presentarà a les primàries territorials per liderar la llista dels republicans a Lleida a les pròximes eleccions a la Generalitat, que tindran lloc el proper 14 de febrer, segons ha pogut saber aquest diari. Un altre dels candidats que han sonat és el conseller d’Exteriors i exalcalde d’Agramunt, Bernat Solé. Nascuda a Torregrossa l’any 1984, Marta Vilalta és també diputada al Parlament i entre el 2016 i el 2018 va ser la directora general de Joventut de la Generalitat. La republicana, que milita al partit des de l’any 2004, és llicenciada en Periodisme per la UAB i té estudis de Ciències Polítiques i de l’Administració per la UOC. La majoria de partits preparen primàries i, per exemple, a Lleida s’han postulat Marc Solsona (PDeCAT) i Òscar Ordeig (PSC) per liderar les seues formacions.

Per una altra banda, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, es va tornar a reafirmar ahir en la idea que un possible 50 per cent de vots independentistes en les futures eleccions catalanes “ha de tenir conseqüències polítiques”. Preguntat en una entrevista a El Punt Avui sobre un possible acord preelectoral amb el PDeCAT, va dir que JxCat sempre ha defensat la unitat i que la seua oferta a tots els partits “per anar junts sempre està sobre la taula”.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, apunta que serà el candidat d’ERC

JxCat, ERC i la CUP encara no han aclarit qui encapçalarà les llistes. D’aquests tres partits, Esquerra sembla que és el que ho té més encarrilat, atès que el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ja va anunciar que es postularia. Laura Borràs i Damià Calvet sonen a JxCat pendents de Puigdemont. Àngels Chacón serà la candidata del PDeCAT. Carles Riera podria repetir per la CUP. En canvi, al PSC sembla clar que continuarà sent Miquel Iceta. Carlos Carrizosa ho serà per Ciutadans i Alejandro Fernández ho seria pel Partit Popular si no hi ha acord amb la formació taronja. Jéssica Albiach liderarà els comuns amb Joan Carles Gallego de número 2.

tracking