SEGRE

ESNOTICIA

El Govern calcula que la desescalada es farà amb “flexibilització lenta”

Mentre les mesures restrictives estan produint resultats || Els experts assenyalen que es tardarà mínim un mes a tenir controlada l'actual situació

Un plafó lluminós avisa a Barcelona de la prohibició de circular durant el toc de queda.

Un plafó lluminós avisa a Barcelona de la prohibició de circular durant el toc de queda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lentitud amb què el coronavirus retrocedeix a Catalunya, malgrat que les dades epidemiològiques milloren dia rere dia, allunya, de moment, l’inici de la desescalada de les restriccions imposades per frenar la segona onada, que s’iniciarà quan sigui possible i amb una “flexibilització lenta”.

Així ho va assenyalar ahir la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va afirmar que les mesures en vigor, entre les quals el tancament de la restauració o la limitació de les trobades, que probablement es prorrogaran quinze dies més, així com el toc de queda estan donant fruit malgrat la lenta millora dels indicadors epidemiològics. En aquest sentit, va reconèixer que la situació continua sent “preocupant i difícil”.

Catalunya va sumar ahir 3.022 nous contagis de Covid-19 i 109 morts més, encara que continua caient a poc a poc la velocitat de transmissió del virus, la famosa Rt, que ja se situa en 0,90, dos centèsimes menys que dilluns.

Els epidemiòlegs destaquen la importància de mantenir per sota d’1 la Rt i anar disminuint aquest indicador gradualment perquè a poc a poc això incideixi en un menor nombre de contagis, menys hospitalitzats, que descendeixin els pacients greus i finalment que això es noti en un descens de la mortaldat.

L’índex que va tornar a retrocedir de manera significativa va ser el de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, que va baixar 37 punts fins als 633, tot i que encara continua sent un risc extrem.

Pel que fa al nombre de persones malaltes de Covid que estan hospitalitzades són 2.737, un total de 56 menys que el balanç anterior, encara que va augmentar el nombre de pacients greus que són a l’UCI, 591, tretze més que la vigília.

Així doncs, malgrat que a poc a poc les dades de la pandèmia van millorant a Catalunya, aquests encara estan molt lluny dels requisits que el Govern considera imprescindibles per iniciar una desescalada de les restriccions. Entre aquests objectius es troba mantenir el reg de transmissió del virus per sota de l’1, una cosa que a dia d’avui si compleix, i baixar dels 1.000 encomanats diaris i dels 300 ingressats en les unitats de cures intensives.

Segons assenyalen els, experts és possible que encara es tardi més a aconseguir complir-los tots.

tracking