SEGRE

Espanya exigirà PCR negativa a viatgers de països de risc

Espanya exigirà PCR negativa a viatgers de països de risc

Espanya exigirà PCR negativa a viatgers de països de riscEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya exigirà a partir del pròxim 23 de novembre als viatgers internacionals procedents de països de risc i la destinació final del qual sigui un aeroport o port de l'Estat, independentment de la seua nacionalitat o d’on provinguin, una PCR negativa realitzada 72 hores abans per poder entrar.

Les agències de viatge, operadors turístics i les companyies de transport aeri o marítim i qualsevol altre agent que comercialitzi bitllets hauran d’informar a partir d’ara els passatgers d’aquesta nova exigència, recollida en una resolució que es publicarà demà dijous al Butlletí Oficial de l’Estat, ha informat el Ministeri de Sanitat aquest dimecres.

El Formulari de Control Sanitari, que tots els viatgers han d’emplenar abans de la seua entrada a Espanya, recollirà una pregunta sobre si es disposa de la PCR; l’acreditació de la seua realització es podrà exigir en qualsevol moment, per a la qual cosa serà necessari aportar el document original en format paper o electrònic i redactat en espanyol o anglès.

Quan el formulari no s’hagi pogut emplenar de forma telemàtica mitjançant el codi QR o a través del web www.spth.gob.es o de l’aplicació Spain Travel Health-SpTH, es podrà presentar en format paper abans de l’embarcament, en el cas del qual s’haurà d’adjuntar el document acreditatiu original.

La nova mesura compleix la recomanació europea del passat 13 d’octubre que aconsellava als Estats membres basar les seues restriccions als viatges dins de la UE en funció de la situació epidemiològica, establint un codi de colors per zones, a fi d’evitar "la fragmentació i la disrupció i augmentar la transparència i la previsibilitat per als ciutadans i les empreses".

Partint d’aquesta recomanació, els Estats han d’aportar una sèrie de dades al Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglès), que actualitza setmanalment un mapa europeu del coronavirus segons la incidència per regions.

tracking