SEGRE

VÍDEO | Els terroristes del 17-A: “Al·là ens ha elegit per fer-vos plorar”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant la primera jornada del judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017 es van projectar dos vídeos fins ara inèdits en els quals es podia veure els terroristes preparant cinturons explosius dies abans de l’atac. “Al·là ens ha elegit entre milions d’homes per fer-vos plorar sang”, diu un d’ells durant l’enregistrament. Segons va declarar a la instrucció Mohamed Houli Chemlal, un dels tres acusats, ell és qui grava els vídeos a l’habitatge d’Alcanar on es preparaven els explosius per atemptar a Barcelona. En aquests enregistraments, mentre Mohamed Hichamy, Youssef Aalla i Younes Abouyaaqoub omplen cartutxos casolans i els plastifiquen per després adherir- los a cinturons, miren a càmera i expliquen que aquests explosius van “dirigits als enemics de déu”. Hichamy i Aalla van ser abatuts pels Mossos d’Esquadra a Cambrils, igual que Younes Abouyaaqoub, que va ser l’autor de l’atropellament de la Rambla. Al llarg dels enregistraments, que semblen un testimoni a futur del que pretenien perpetrar, el nucli de la cèl·lula llança diferents amenaces mentre omplen cartutxos d’explosius. “Veniu i mireu el que tenim preparat, us penedireu d’haver nascut, sobretot vosaltres, Mossos”, diu un d’ells.

Els tres acusats per pertànyer a la cèl·lula terrorista de l’atemptat del 17-A, ahir a la primera sessió del judici a l’Audiència Nacional.

Els tres acusats per pertànyer a la cèl·lula terrorista de l’atemptat del 17-A, ahir a la primera sessió del judici a l’Audiència Nacional.EFE

tracking