SEGRE

COMICIS EUA

El resultat a Geòrgia definirà qui domina el Senat als EUA

La Cambra Alta es troba pràcticament dividida per la meitat || Biden considera vergonyosa l'actitud de l'encara president Trump davant la seua derrota electoral

Donald Trump, ahir durant un homenatge als excombatents dels EUA el dia dels Veterans.

Donald Trump, ahir durant un homenatge als excombatents dels EUA el dia dels Veterans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president sortint dels EUA, Donald Trump, es va anotar finalment ahir els tres comissaris que atorga l’estat d’Alaska, on els republicans també van guanyar la batalla pel Senat i van quedar a un pas d’aconseguir la majoria en aquesta Cambra. Malgrat que la victòria del republicà no canvia el panorama electoral, que ha convertit ja en president electe el demòcrata Joe Biden, sí que deixa el partit republicà al llindar del control del Senat a l’espera dels resultats a Geòrgia. Els republicans van aconseguir ahir dos escons més després de la reelecció del candidat republicà Dan Sullivan a Alaska i amb la victòria del senador Thom Tillis a l’estat de Carolina del Nord, segons les projeccions.

Els republicans s’asseguren així 50 dels 100 escons a la Cambra Alta, mentre que els demòcrates en controlaran de moment 48 quan el nou Senat prengui possessió a començaments de gener.

Geòrgia tornarà a comptar els vots i Trump demana no certificar la victòria demòcrata a Michigan

Els dos escons que queden per decidir són de Geòrgia, i tant un com l’altre aniran a segona volta el proper 5 de gener al no haver assolit cap candidat el 50%. Precisament en aquest estat es tornaran a recomptar els vots arran de l’estret marge que existeix entre els dos candidats, encara que Biden no necessiti els seus comissaris per continuar sent vencedor.

Tot apunta que quan Biden prengui possessió del càrrec el dia 20 de gener, haurà de treballar amb un Senat controlat pel partit opositor i una Cambra Baixa en què la majoria demòcrata ha perdut escons. Al seu torn, Trump continua entossudit a no reconèixer la victòria del demòcrata i ha presentat una demanda a Michigan per evitar la certificació dels resultats, cosa que Biden va titllar de vergonyosa.

Cascada de baixes al Pentàgon per l’acomiadament d’un alt càrrec La cúpula civil del Pentàgon va dimitir ahir després que dilluns el president dels EUA, Donald Trump, fes fora de manera fulminant el secretari de Defensa, Mark Esper, que aquest estiu es va oposar a enviar unitats militars per sufocar els disturbis racials.

tracking