SEGRE

EUA POLÍTICA

Biden nomena cap de Gabinet un crític de la gestió de la Covid

Trump bloqueja els missatges de líders mundials al guanyador

Joe Biden.

Joe Biden.ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat el nomenament del seu veterà assessor Ron Klain, un fort crític de la gestió de la pandèmia per part de Donald Trump, com el seu pròxim cap de gabinet de la Casa Blanca.

Biden va assegurar en un comunicat que Klain ha estat un assessor “inestimable” i va destacar en particular el treball que van fer junts durant la crisi econòmica del 2009.

Klain, advocat de professió, ha treballat amb el president electe des de finals de la dècada del 1980. Va ser el seu cap de gabinet en els seus primers anys com a vicepresident en el Govern de Barack Obama (2009-2017) i va coordinar també la resposta a l’ebola a la Casa Blanca l’any 2014. Aquest, segons els mitjans, ha pogut ser el principal motiu perquè Biden l’hagi escollit per al lloc, ja que el president electe ha fixat com una de les prioritats de la seua legislatura la lluita contra la pandèmia del coronavirus. Amb la xifra rècord de 140.000 contagis diaris de Covid-19 i més de 240.000 morts, els EUA han pogut entrar ja en una tercera onada de la pandèmia, segons apunten els experts.

Klain ha estat un dur crític de la gestió de la pandèmia que ha mantingut l’encara president Donald Trump, que al principi insistia que el coronavirus desapareixeria sol i després va centrar la seua política en la confiança que sorgís una vacuna que acabi amb la malaltia.

Mentrestant, el Govern de Trump està bloquejant els missatges que desenes de líders mundials estan enviat al president electe demòcrata, segons va informar la cadena de televisió CNN.

tracking