SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Cuixart acusa un guàrdia civil de mentir al Suprem

L'agent porta a judici el líder d'Òmnium

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va declarar per videoconferència des de la presó de Lledoners.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va declarar per videoconferència des de la presó de Lledoners.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Òmniun Cultural, Jordi Cuixart, va declarar ahir per videoconferència des de la presó de Lledoners, com a responsable de l’entitat, en un judici per una demanda interposada contra Òmnium per un agent de la Guàrdia Civil per utilitzar l’àudio de la seua declaració durant el judici del procés per a una campanya que, segons afirma, tenia finalitats publicitàries i econòmiques.

Durant la seua intervenció, Cuixart va assegurar que la campanya no tenia com a objectiu recaptar fons, sinó denunciar les “falsedats que es declaraven durant el judici”. Així mateix, va rebutjar que ell donés instruccions per executar-la, ja que era a la presó. En aquest sentit va acusar l’agent de donar fals testimoni, ja que en l’àudio que es va utilitzar al vídeo l’agent assegurava haver vist en els escorcolls del 20-S una bandera d’Òmnium, però l’entitat no en té cap.

Per la seua part, el guàrdia civil, que demana 10.000 euros d’indemnització per danys morals, va dir que es “va mercadejar amb la seua veu”, ja que el vídeo feia una crida a “fer-se soci” i que la viralització va comprometre la seua seguretat com a agent encobert.

tracking