SEGRE

GENERALITAT POLICIA

El major Trapero, restituït com a cap dels Mossos d'Esquadra

Després de la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional || El conseller Sàmper cessa Sallent, criticat per l'independentisme

Imatge de la reunió entre Trapero i Sàmper.

Imatge de la reunió entre Trapero i Sàmper.DEPARTAMENTO DE INTERIOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha restituït el major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra, càrrec del qual va ser destituït amb motiu de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola l’octubre del 2017, una vegada ha estat absolt en el judici per rebel·lió a l’Audiència Nacional. Segons va informar ahir la conselleria d’Interior en un comunicat, Sàmper va comunicar al major la seua voluntat de restituir-lo, en una conversa en la qual Trapero li va traslladar la seua “ferma disposició” d’assumir de nou el comandament de la policia catalana. Davant d’aquesta situació, Sàmper va comunicar a Trapero que faria efectiva la seua restitució de forma immediata.

Després de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional, el passat 21 d’octubre, on Trapero va ser jutjat per un càrrec de rebel·lió –que la Fiscalia va acabar rebaixant a sedició o alternativament desobediència–, el conseller va reiterar al major la seua voluntat de restituir-lo al capdavant dels Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de “revertir els efectes de l’article 155”. Trapero va manifestar llavors que necessitava uns dies per valorar la seua situació professional actual. Finalment, el major va transmetre ahir al conseller la seua “ferma disposició” a assumir de nou el comandament del cos, davant de la qual cosa el màxim responsable d’Interior li va manifestar que la seua restitució seria efectiva de forma immediata. Posteriorment, el conseller es va reunir amb el director general de la Policia, Pere Ferrer, i amb el fins ara comissari en cap, Eduard Sallent, a qui va manifestar personalment el seu agraïment per la “bona tasca” realitzada al capdavant dels Mossos, des que va ser nomenat comissari en cap el juny del 2019, en substitució de Miquel Esquius. Una vegada comunicat el cessament a Sallent, molt criticat per part de l’independentisme per l’actuació policial dels incidents de l’octubre de l’any passat, el conseller va mantenir una primera reunió amb Trapero, en la qual es va acordar fer avui una reunió amb els alts caps dels Mossos al complex central Egara de la policia catalana, a Sabadell.

tracking