SEGRE

ESNOTICIA

Experts destaquen la seguretat de les vacunes que surtin al mercat

Alerten dels riscos per als qui es neguin a fer-les servir || Una empresa basca diu que pot emmagatzemar uns 30 milions de dosis de la produïda per Pfizer

Una operaria treballa a la planta de l’empresa Bexen Medical a Hernani.

Una operaria treballa a la planta de l’empresa Bexen Medical a Hernani.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expert en vacunes de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Xavier Bosch i la cap d’epidemiologia de l’hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, van assegurar ahir que els qui no es vulguin vacunar contra la Covid-19 “seran els que corrin més perill”, i van afirmar que es pot estar tranquil sobre la seguretat i eficàcia d’aquestes vacunes.

En aquest sentit, van assenyalar que quan la futura cura contra la Covid-19 arribi serà “perquè ha rebut la llicència de distribució i és segura i eficaç”, per això va instar a no sembrar dubtes que generin un moviment antivacuna. Segons els dos experts, la primera conseqüència de la persona que decideix no vacunar-se és que ell mateix passa a estar “en risc elevat”, i la segona que això comporta que “no es protegeix el grup” de la mateixa manera que si un màxim de persones es vacuna. “La vacunació generalitzada és la forma més eficaç descoberta mai per controlar una malaltia infecciosa”, va postil·lar Bosch. Mentrestant, la carrera per aconseguir aquesta desitjada cura prossegueix el seu camí. L’empresa farmacèutica alemanya Curevac espera tenir enllestida i autoritzada per a la distribució la seua pròpia vacuna al llarg del 2021, probablement a partir de la segona meitat de l’any, i la producció de la qual, van assegurar, seria menys costosa que la desenvolupada per BioNTech i la nord-americana Pfizer. Respecte a aquesta última vacuna, l’anunci de la qual va generar un gran optimisme a nivell mundial, l’OMS va advertir que cap sistema de salut del món no està preparat per cobrir les necessitats d’emmagatzement i transport de la cadena de fred que les seues dosis requereixen. No obstant, l’empresa guipuscoana Bexen Medical va anunciar que compta amb capacitat a les seues instal·lacions del País Basc, Madrid i Galícia per emmagatzemar als seus equips “ultracongeladors” prop de 30 milions de dosis de la vacuna de Pfizer. La companyia va assegurar que les seues cambres estan capacitades per arribar als 70 graus sota zero que requereixen la conservació d’aquesta vacuna. Per la seua part, el CEO de Pfizer, Albert Bourla, va aprofitar l’embranzida de l’anunci dels bons resultats del fàrmac per vendre accions de la companyia per valor de 5,6 milions de dòlars, després de disparar-se el seu preu més del 7 per cent.

tracking