SEGRE

ESNOTICIA

Les mascaretes tindran un preu màxim de 72 cèntims

La corba de casos, cap a l'estabilització

Una dona adquireix un paquet de mascaretes en una farmàcia.

Una dona adquireix un paquet de mascaretes en una farmàcia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, a través de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, va acordar ahir abaixar un 25 per cent l’import màxim de venda al públic de les mascaretes quirúrgiques, que ara no costaran més de 0,72 euros, en comparació amb els 0,96 anteriors. Aquesta baixada, que entrarà en vigor quan es publiqui al BOE, està lligada a l’IVA en vigor actualment, del 21%.

Tanmateix, quan dimarts s’aprovi la baixada de l’IVA al 4 per cent anunciada aquesta setmana, “es portarà de nou la Comissió per a l’adequació del preu de venda al públic”, segons va afirmar l’Executiu.

Així mateix, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, es va mostrar una mica optimista respecte a l’evolució de la pandèmia a Espanya i va assegurar que “13 o 14” comunitats autònomes es troben ja en “situació d’estabilització o descens de casos” de Covid-19. Tot i així, va advertir que la situació “continua sent complicada” a tot el territori peninsular.

Així mateix, va assenyalar que Sanitat té detectats fins al moment “11 o 12 altes sospites de reinfecció” del virus. Quant a l’evolució de la pandèmia, ahir es van registrar 19.511 nous contagis i 356 morts més.

tracking