SEGRE

TERRORISME JUSTÍCIA

El pare del Xavi: “Cap suma de diners traurà el meu fill del nínxol”

Reclama un millor tracte a les víctimes del terrorisme i que la mort del seu fill serveixi per a “alguna cosa bona” || El jutge li limita la declaració a parlar de l'atropellament

Javier Martínez, el pare del Xavi, durant la seua declaració davant del tribunal de l’Audiència Nacional.

Javier Martínez, el pare del Xavi, durant la seua declaració davant del tribunal de l’Audiència Nacional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare del Xavi, el nen de tres anys de Rubí i amb vinculació a Llimiana que va morir durant l’atropellament massiu de les Rambles el 17 d’agost del 2017, Javier Martínez, va narrar ahir la seua dolorosa experiència i va demanar justícia per al seu petit i més suport a les víctimes en el judici que se celebra a l’Audiència Nacional contra tres integrants de la cèl·lula terrorista. Durant la seua intervenció, Martínez va explicar que mentre treballava en un edifici proper al lloc dels fets va rebre una trucada de la mare del seu fill en què li deia que l’acabaven d’atropellar, sense pensar-ho s’hi va dirigir i va saber que una cosa molt greu havia succeït. “Vaig començar a veure gent ferida i un silenci que no oblidaré en la vida”, va assegurar. Acabat el seu relat, va criticar la pèssima atenció que van rebre els afectats per part de l’Estat després que els van prometre que tindrien tota l’ajuda necessària i va assenyalar que continuarà lluitant perquè canviïn els protocols d’atenció a les víctimes del terrorisme. Així mateix va rebutjar que la indemnització rebuda els serveixi per reparar el mal. “Hi ha prou diners per treure el meu fill del nínxol?”, va preguntar. Amb tot, va demanar que la mort del seu fill “serveixi per a alguna cosa bona i no per començar una guerra”. El jutge, no obstant, no li va permetre aprofundir en el que va dir haver conegut que “l’havia fet dubtar” de la investigació. Aquesta acusació particular, a la qual representa l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, pretén que l’Estat sigui declarat responsable per no haver controlat l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty, presumpte autor intel·lectual dels atemptats, que consideren confident del CNI i la mort del qual fins i tot posen en dubte. Durant la sessió d’ahir també va declarar una florista que va presenciar l’atropellament massiu i que va explicar que no ha pogut tornar a les Rambles i que fins i tot va abandonar Barcelona.

El tribunal rebutja anul·lar el judici i la mare no compareixerà El tribunal que jutja els fets del 17-A va rebutjar ahir la petició de nul·litat del judici presentada per l’acusació particular dels pares del Xavi. “No toca un incident de nul·litat”, va dir el president del tribunal, el jutge Félix Alonso Guevara, que, mostrant una vegada més el seu fort temperament, va remarcar que ja va avisar que no acceptaria escrits. La seua actitud autoritària cap als lletrats va provocar la indignació del Consell de l’Advocacia Catalana, que va manifestar el seu rebuig en un comunicat. L’acusació també va renunciar que presti testimoni la mare del petit Xavi, Sílvia Monpart.

tracking