SEGRE

ESNOTICIA

L'FMI insta Espanya a augmentar la despesa pública per sortir de la crisi

Aposta per centrar els ajuts en les empreses viables || Critica la pujada de les pensions i dels sous dels funcionaris i recepta la 'motxilla austríaca'

L’FMI demana a Espanya més despesa pública i recolzi les empreses viables davant de la crisi.

L’FMI demana a Espanya més despesa pública i recolzi les empreses viables davant de la crisi.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha valorat que la previsió que el Producte Interior Brut (PIB) d’Espanya es contregui un 12,8% el 2020 és pessimista a causa que el tercer trimestre va observar un creixement millor del que havia considerat. Tot i així, l’FMI demana a Espanya que concentri el suport fiscal cada vegada més en grups vulnerables i empreses viables, per facilitar la resignació de recursos cap als sectors que estan recuperant-se i en expansió, així com més despesa pública.

Es mostra preocupat per la gravetat de la segona onada de la Covid-19 perquè podria comprometre la recuperació econòmica el 2021, la qual cosa dependrà en bona mesura de l’eficàcia de les mesures de contenció i de la capacitat del sistema sanitari. L’FMI manté en el 7,2% el creixement d’Espanya el 2021 i preveu una alça del 4,5% el 2022

Des del 16 d’octubre s’han presentat 1.193 ERTO a Lleida que afecten 5.273 treballadors

En matèria laboral, per a l’FMI, la introducció d’un model mixt que combinés un únic tipus de contracte laboral amb l’establiment d’un fons individual per al recurs dels treballadors en cas d’acomiadament o complement de la seua jubilació, també anomenat motxilla austríaca, contribuiria de manera substancial a la reducció de la dualitat existent al mercat laboral espanyol. D’altra banda, va alertar contra la pressió que representen per a la sostenibilitat fiscal d’Espanya els compromisos adquirits pel Govern per incrementar de manera permanent els nivells de despesa corrent mitjançant l’alça de les pensions i dels salaris dels empleats públics, mentre que recomana allargar els ERTO en funció de l’evolució de les perspectives econòmiques.

Per la seua banda, el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, va apuntar que l’anunci de Pfizer sobre la proximitat d’una vacuna per al coronavirus “elimina escenaris econòmics molt negatius”, perquè no estava garantit que aquest producte arribés.

Tot això mentre ahir es coneixia un nou balanç dels ERTO que, en el cas de Lleida sumen 1.193 expedients i 5.273 treballadors des del passat 16 d’octubre.

tracking