SEGRE

POLICIA NOMENAMENT

Trapero: “L'1-O tots ho hauríem pogut fer millor, jo el primer”

El major, de nou al comandament dels Mossos, subratlla l'“autonomia tècnica” i la “dependència judicial” del cos || Vol estar allunyat del “focus mediàtic”

El major Trapero, ahir, durant la seua compareixença al complex Egara dels Mossos, a Sabadell.

El major Trapero, ahir, durant la seua compareixença al complex Egara dels Mossos, a Sabadell.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de tres anys de silenci, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va trencar el seu silenci en l’acte que va oficialitzar la seua restitució al capdavant del cos. Al complex Egara de Sabadell, seu de la policia catalana, i en presència del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va dedicar les seues primeres paraules a les víctimes dels atemptats de les Rambles i Cambrils del 2017 i als seus familiars, i després va admetre que, durant la tardor del 2017, “tots ho hauríem pogut fer millor, jo el primer”. Trapero, que torna al càrrec després d’haver estat absolt per l’Audiència Nacional dels delictes que se li atribuïen en relació amb l’1-O, va subratllar l’“autonomia tècnica” dels Mossos respecte del poder polític i la “clara dependència” dels tribunals. El major, a més, va revelar que ja ha parlat amb els caps de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional tant a Catalunya com a Madrid, i els ha ofert la seua col·laboració. En aquest sentit, va afirmar que ha rebut una resposta satisfactòria des de les altes esferes de les forces de seguretat de l’Estat, malgrat les tensions que van aflorar entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, d’una banda, i els Mossos, de l’altra, durant la tardor del 2017. Amb tot, es va comprometre a treballar per millorar la “confiança institucional” en el cos i fer “més clar” el funcionament dels Mossos.

Trapero, segons va revelar el conseller Sàmper, està “molt motivat” i només ha demanat mantenir-se apartat del “focus mediàtic”. Sàmper, així mateix, va tenir paraules d’agraïment per a Ferran López, Miquel Esquius i Eduard Sallent, els tres caps dels Mossos que s’han succeït des de l’aplicació del 155 fins a la restitució de Trapero.

Per la seua part, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va destacar que la rehabilitació del major ha estat una decisió “consensuada” en el si del Govern.

Moncloa assegura que reformarà la sedició abans de final d’any El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, es va comprometre ahir a reformar els delictes de rebel·lió i de sedició abans que acaba l’any. Així mateix, va admetre que aquests canvis en el Codi Penal afectarien Carles Puigdemont si finalment fos jutjat. Arran d’això, fonts properes al líder de JxCat van destacar que la reforma d’aquests delictes beneficiaria Puigdemont en la tramitació del suplicatori perquè, al seu parer, la maniobra de Moncloa “evidencia” que són il·lícits penals “antidemocràtics”. Per contra, càrrecs del PP van criticar el Govern espanyol per intentar “abaixar les penes” als condemnats per l’1-O. “És vergonyós”, van sentenciar.

tracking