SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Casado titlla d'“indigne” el pacte amb Bildu i Calvo li retreu la seua “irresponsabilitat”

El popular carrega també contra uns pressupostos que considera que “portaran el país a la ruïna” || La vicepresidenta li recorda que la seua formació també ha pactat amb els d'Arnaldo Otegi i amb Vox

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, i el secretari general del PP, Pablo Casado, ahir durant les seues intervencions.

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, i el secretari general del PP, Pablo Casado, ahir durant les seues intervencions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els acords per negociar els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 que el Govern central va assolir amb els partits independentistes, però sobretot el que va aconseguir amb Bildu, i que van contribuir que els comptes passessin el primer examen al Congrés amb bastanta folgança, van ajudar a tensar encara més la relació entre el Govern de l’Estat i el principal partit de l’oposició.

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va considerar que aquests acords són “d’una indignitat moral que ha d’acabar”. Durant la clausura del 17 Congrés Provincial del PP a Saragossa, el secretari general dels populars va criticar que el president del Govern central, Pedro Sánchez, creués una línia negra a canvi de suports inconfessables i va lamentar que aquesta “és la cinquena vegada que Sánchez pacta amb Bildu, però és la primera que ho fa sense necessitar realment els vots”. En aquest sentit es va preguntar què és el que els abertzales rebran a canvi d’oferir el seu suport.

Pregunta al Congrés si s’ha inclòs alguna referència als presos d’ETA en la negociació

Però la critica de Casado no es va quedar només en els pactes. El popular també va carregar contra l’esborrany d’uns pressupostos que considera “antisocials” i que “portaran el país a la ruïna”.

Per la seua part, la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, va acusar el PP d’establir “línies d’inestabilitat insuportable” quan perd les eleccions i no governa. En aquest sentit, va retreure al PP que mentre que altres forces polítiques van respondre a la crida “de coordinació i unitat” que necessita el país, el partit de Casado es va instal·lar “en la irresponsabilitat”, recordant a més que al llarg del temps els populars també han arribat a acords amb Bildu i Vox. Per a la vicepresidenta, els arguments que usen les dretes per despenjar-se dels comptes “són trilers” i res tenen a veure amb la realitat de la política, ni amb l’estabilitat o amb la governança, “en la qual hi ha un govern de coalició progressista sostingut pel PSOE”.

Ciutadans va presentar una bateria de preguntes en les quals vol saber si s’ha inclòs en la negociació dels Pressupostos alguna referència a la situació dels presos etarres. Així mateix, va avançar que no donarà el seu suport a l’aprovació dels comptes perquè és impossible que coincideixi amb ERC i Bildu.

Chivite pacta amb la formació abertzale els nous comptes Les crítiques que l’oposició porta diversos dies llançant pels acords assolits amb Bildu pels nous pressupostos de l’Estat espanyol es van multiplicar ahir després que el Govern de Navarra, que integren el PSN, Geroa Bai i Podem, assolís per segona vegada un pacte amb EH Bildu, que possibilitarà l’aprovació dels pressupostos del 2021. Els partits de l’oposició van criticar que, després de l’acord a Madrid, els socialistes estiguin provant també de vendre la comunitat als independentistes bascos. Així mateix, van acusar el president Pedro Sánchez de viatjar a Navarra per “beneir” l’entrega.

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, i el secretari general del PP, Pablo Casado, ahir durant les seues intervencions.

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, i el secretari general del PP, Pablo Casado, ahir durant les seues intervencions.EFE

tracking