SEGRE

PROTESTA DRETS HUMANS

Concentració a Lleida en solidaritat amb el Sàhara

Després de la ruptura de l'alto el foc

Vista de la concentració ahir a la plaça Paeria.

Vista de la concentració ahir a la plaça Paeria.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop d’un centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça Paeria en solidaritat amb el poble sahrauí i per denunciar la ruptura de l’alto el foc per part del Govern del Marroc. Els participants en la concentració van denunciar la repressió contra el poble sahrauí.

Per la seua part, Catalunya En Comú Podem ha presentat dos mocions al Senat per reclamar al Govern central que prengui mesures per frenar les “ànsies expansionistes” del Marroc, tant en aigües canàries com al Sàhara Occidental i també que en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat s’incrementi la partida destinada a l’ajuda humanitària als campaments de persones refugiades al Sàhara Occidental.

La senadora lleidatana Sara Vilà va manifestar que “és necessari un alto el foc immediat i la retirada de les tropes marroquines, així com el respecte dels Drets Humans i del poble sahrauí” i va advertir que “la inacció de la comunitat internacional sobre l’organització d’un referèndum per al poble sahrauí s’ha vist per la monarquia marroquina com una carta blanca per poder ocupar més territori”.

tracking