SEGRE

ESNOTICIA

Els metges insten a cessar Simón i demanen un gir en la gestió Covid

L'acusen d'“incapacitat manifesta i prolongada durant la pandèmia” || Les xifres de la segona onada del coronavirus a Espanya apunten a una estabilització

Imatge d’arxiu de Fernando Simón.

Imatge d’arxiu de Fernando Simón.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Col·legis de metges de l’Estat van demanar ahir el cessament de Fernando Simón com a responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències i van reclamar al Govern un gir radical en la gestió de la pandèmia i posar en marxa un comitè d’experts independents.

Excepte el de Catalunya, els altres col·legis de metges d’Espanya, representats en el Consell General de Col·legis de Metges (CGCOM), van instar al seu cessament “per la seua incapacitat manifesta i prolongada durant l’evolució de la pandèmia” i per les seues últimes declaracions, que segons el parer d’aquests professionals són un testimoni que evidencia una “ignorància manifesta” de la seua feina, de la seua responsabilitat i de la seua vocació. En aquest sentit, cal recordar que Simón va dir dijous, sobre el nombre de contagis dels professionals sanitaris, que ara “tenen un aprenentatge respecte a la primera onada. Els gestors fan millors circuits d’assistència als hospitals. I, òbviament, els sanitaris tenen un millor comportament que evita que es contagiïn fora del seu espai de treball”.

Aquestes peticions arriben quan les xifres (a falta que el ministeri de Sanitat actualitzi demà les dades sobre l’evolució de la pandèmia) apunten a una estabilització, i en diverses comunitats autònomes s’ha registrat un clar descens tant del nombre de contagiats com del d’hospitalitzats i de morts, encara que en d’altres, com ara Astúries, continuen acumulant rècords.

Així doncs, aquest descens s’ha percebut ja en comunitats com ara Cantàbria, Andalusia, Catalunya o el País Valencià, mentre que les xifres es mantenen estables al País Basc o Castella i Lleó, on Burgos s’ha despertat avui amb mesures addicionals per provar de contenir la pandèmia.

tracking